menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Μάθε για τους 17 στόχους παίζοντας στο Scratch

Μάθε για τους 17 στόχους παίζοντας στο Scratch
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ

Το 1ο Γυμνάσιο στο Γέρακα Αττικής, Αγίου Ιωάννη Θεολογου και Αγίας Λαύρας, έχει 290 μαθητές. Είναι μέλος του διεθνούς Δικτύου Οικολογικών Σχολείων από το 2014. Υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπ/σης, σχολικά και ευρωπαϊκά, κάθε χρόνο.


Διευθυντής Σχολείου

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

''Οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ'' για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε στο περιβάλλον προγραμματισμού του scratch με τη χρήση εντολών. 

Πηγή έμπνευσης για τους μαθητές/τριες αποτέλεσαν η μελέτη του περιεχομένου των 17 στόχων στην ιστοσελίδα του UNHCR και του In action for a better world, η παρακολούθηση του βίντεο ''Good Life Goals'' καθώς και η πληροφορίες/γνώσεις τους από σχολικά προγράμματα/δραστηριότητες/δράσεις, όλα σχετικά με την προώθηση των στόχων. 

Κάνοντας ''κλικ'' στην πράσινη σημαία, το παιχνίδι  ξεκινά. Οι δύο χαρακτήρες του παιχνιδιού, ο Νίκος και η Ελένη, δίνουν τις οδηγίες στους παίκτες και στη συνέχεια θέτουν τις ερωτήσεις, οι οποίες καλύπτουν το σύνολο των στόχων. Δίνεται ο χρόνος ώστε οι παίκτες να γράψουν τις απαντήσεις τους στο πλαίσιο που εμφανίζεται κάθε φορά στη βάση της σκηνής. Οι χαρακτήρες δεν προχωρούν σε επόμενη ερώτηση αν δε δοθεί πρώτα η απάντηση στην προηγούμενη. Υπάρχει ανατροφοδότηση για όλες τις απαντήσεις -σωστές και λανθασμένες- και ηχογραφημένα μηνύματα με τη φωνή μαθητών/τριών που ενημερώνουν για τον κεντρικό σκοπό του κάθε στόχου. Οι παίκτες παρακολουθούν το σκορ σε πόντους από τη σχετική ένδειξη στη σκηνή πάνω αριστερά. Για κάθε σωστή απάντηση κερδίζουν 1 πόντο.

Στο τέλος του παιχνιδιού, ο Νίκος και η Ελένη ενημερώνουν τους παίκτες για τις 4 διαφορετικές κατηγορίες που ανήκουν ανάλογα με τους πόντους που συγκέντρωσαν. Δείτε πώς ''αντιδρά'' η σκηνή ανάλογα με την τελική σας βαθμολογία!

Παίξτε το παιχνίδι εδώ: https://scratch.mit.edu/projects/674685700/

 


Στόχος δράσης

Oι μαθητές: α/ να ενημερωθούν ή/και να έχουν ανατροφοδότηση και να ελέγξουν τις γνώσεις τους για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. β/να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν. γ/ να προβληματιστούν και να ασκήσουν την κριτική τους σκέψη. δ/να ευαισθητοποιηθούν ε/ να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν νέες. στ/να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας