menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Μαθαίνω για την ενέργεια μέσω STEAM

Μαθαίνω για την ενέργεια μέσω STEAM
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μαθητές των τμημάτων ΣΤ2 & Γ του Ολοήμερου Ειδικού Δημοτικού Κορίνθου κατασκεύασαν αιολικό πάρκο, λούνα παρκ και ταξί με lego spike essential και explore set. 

Η ιστορία τους:

«Βρισκόμαστε το 2050. Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει πολύ την ζωή των ανθρώπων. Η Γη έχει πληγεί τα προηγούμενα χρόνια.

Όχι όμως πια! Έχουν φτιαχτεί αιολικά πάρκα που βοηθάνε τον αέρα να είναι καθαρός και μόνο αυτά μας δίνουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ένας συμμαθητής μας πηγαίνει στο λούνα παρκ, που έχει πάει η τάξη του για να διασκεδάσει. Τον πηγαίνει η μαμά του με το ηλεκτρικό αμάξι γιατί άργησε να ξυπνήσει το πρωί.

Με τα αιολικά πάρκα δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και οι γονείς μας δουλεύουν εκεί. Όταν τελειώσουν την δουλειά θα έρθουν και εκείνοι στο λούνα παρκ να διασκεδάσουμε όλοι μαζί».

Η παραπάνω ιστορία αποτέλεσε μόνο την αρχή για τις κατασκευές των μαθητών όπου έμαθαν δημιουργικά μέσω της συναρμολόγησης, του προγραμματισμού και της ζωγραφικής για την κλιματική αλλαγή και την χρησιμότητα της αιολικής ενέργειας.


Στόχος δράσης

Οι μαθητές: - Να αναγνωρίζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όταν τους ζητείται - Να εξηγούν τον τρόπο παραγωγής ενέργειας από αιολικά πάρκα, κατά 80% - Να αναλύουν έναν αλγόριθμο, όταν τους ζητείται - Να κάνουν χρήση σωστών block στο scratch, όταν το χρειάζονται - Να δημιουργούν ρομπότ με lego, χωρίς καθοδήγηση σε κάθε ευκαιρία - Να δημιουργούν αφίσες για μια θεματική, όταν τους ζητείται

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας