menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Λογοθεραπεία & STEAM με Bee Bot

Λογοθεραπεία & STEAM με Bee Bot
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μέσω του STEAM έγινε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την λογοθεραπεία που βασικός στόχος ήταν εκμάθηση νέου εκφραστικού λεξιλογίου (χωρικός προσανατολισμός, έννοιες, ενέργειες, απλούς αλγορίθμους).

Δημιουργούσαμε μια ιστορία κάθε φορά με ρεαλιστικές εικόνες στις οποίες οι μαθητές αφού μάθαιναν τις λέξεις και τις έννοιες καλούνταν να προγραμματίσουν την BEE BOT και την ώρα που το ρομποτάκι κινούνταν στις εικόνες, έλεγαν την ιστορία.

π.χ. Για την ιστορία "Η ζωή της μέλισσας" κατεβάσαμε τις φωτογραφίας από το site pixabay.com δωρεάν και αφού τις περάσαμε από photoshop για να ρυθμίσουμε τις διαστάσεις τις βάλαμε σε πίστα με διαφάνεια.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό πήρε αρκετούς μήνες καθώς κάποιοι μαθητές μας έπρεπε να μάθουν τις κινήσεις μπροστά, πίσω, αριστερά, δεξιά, ενώ κάποιοι άλλοι χρειάστηκε να μάθουν να μετρούν αφού η BEE BOT μπορεί να πραγματοποιήσει έως και 40 κινήσεις. Έτσι, οι μαθητές μπήκαν στη διαδικασία να ζωγραφίζουν νούμερα και κινήσεις και μετά να μπουν στη διαδικασία προγραμματισμού του ρομποτ.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μαθαίνουν δημιουργικά, αναπτύσουν  εκφραστικό λεξιλόγιο και επιλύουν προβλήματα



Συνεργασίες

Λογοθεραπεία & STEAM


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Λάππα Ευαγγελία - Λιλάντα ΠΕ 21, Κωνσταντοπούλου Παναγιώτα ΠΕ 86.50

Στόχος δράσης

Διδακτικοί Στόχοι Οι μαθητές: Να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, Να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους, Να μάθουν κανόνες συνεργασίας, Να αναπτύξουν την ομαδική τους συνεργατικότητα, Να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού

Χρόνος δράσης

Από τον Οκτώβριο ανα δεύτερη εβδομάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας