menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Life below water

Life below water
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή

0


Διευθυντής Σχολείου

Αναστάσιος Σταυρόπουλος Γυμνάσιο Δημήτριος Μουζάκης Λύκειο

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε με στόχο οι μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν την αξία του νερού ως το πιο σημαντικό στοιχείο για την ύπαρξη και τη διατήρηση της ζωής. Να γνωρίσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την μόλυνσή της Μεσόγειου Θάλασσας καθώς  τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να την προστατέψουν. Μέσω του  προγράμματος E- Twinning συνεργαστήκαμε  με το σχολείο «Colegio Pureza de Maria», από την Βαλένθια της Ισπανίας. Η Ελλάδα και Ισπανία μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα. Βασικό μας μέλημα λοιπόν είναι η προστασία της. Για αυτό το λόγο,  μαθητές από το σχολείο της Ισπανίας, επισκέφθηκαν τη  πόλη μας και το σχολείο μας, όπου πραγματοποιήσαμε δύο δράσεις. Τη μία μέρα επισκέφθηκαν το σχολείο μας και κάναμε παρουσίαση των εργασιών μας και στο εργαστήριο του σχολείου μας  πραγματοποιήσαμε πειράματα σχετικά με την καθαρότητα του νερού και τους παράγοντες που την επηρεάζουν. Τη δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε όλοι μαζί την παραλία της Χαμολιάς στην Βραυρώνα της Αττικής. Εκεί, καθαρίσαμε την παραλία, παρακολουθήσαμε ομιλία από εκπρόσωπο του Δήμου Μαρκόπουλου -Μεσογαίας σχετικά με την επικείμενη τοποθέτηση αγωγού βιολογικού καθαρισμού και το αν και πόσο θα επηρεάσει την βιοποικιλότητα της θαλάσσιας περιοχής. Επίσης κάναμε πειράματα σχετικά με το PH του θαλασσινού νερού. Τέλος, έλληνες και ισπανοί μαθητές μίλησαν για την σημασία που έχει για τον καθένα τους η θάλασσα. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Μέσω της συνεργασίας με το σχολείο « Colegio Pureza de Maria», από την Βαλένθια της Ισπανίας, οι μαθητές μας απόκτησαν γλωσσικές δεξιότητες, διαπολιτισμική εκπαίδευση και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα μίας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας. Κατανόησαν πως μοιραζόμαστε τη Μεσόγειο θάλασσα, την σημασία που έχει αυτή η θάλασσα για την κάθε χώρα και πως και οι δύο χώρες επιθυμούν να την προστατεύσουν ώστε να την απολαμβάνουν. Επίσης οι μαθητές μας απόκτησαν δεξιότητες διοργάνωσης ημερίδας και φιλοξενίας. Τέλος, κατανόησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας και πως μπορούμε να τους αποφύγουμε μέσω της απόκτησης  νοοτροπίας ζωής για την υγεία και την ευημερία, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας, της πρόληψης και της διαχείρισης του άγχους και ανέπτυξαν πιο υγιείς συνήθειες τόσο για τους ίδιους όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Παρουσίαση από την ελληνική ομάδα.
  • Παρουσίαση από την Ισπανική ομάδα.
  • Πειράματα από την ελληνική ομάδα.


Συνεργασίες

Μέσω της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας E-Twinning, συνεργαστήκαμε με το σχολείο « Colegio Pureza de Maria», από την Βαλένθια της Ισπανίας. Επίσης συνεργαστήκαμε με τον Δήμο "Μαρκόπουλου -Μεσογαίας".


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ρουμπέα Σοφία, Μιχέλη Δικαία

Στόχος δράσης

Μέσω του προγράμματος E-Twinning, της συνεργασίας και της επικοινωνίας με μαθητές από άλλες χώρες της Ευρώπης, να καλλιεργήσουν γλωσσικές δεξιότητες, όσο αφορά σε περιβαλλοντικά θέματα και σε θέματα υγείας καθώς και να ενδυναμώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Να αποκτήσουν οι μαθητές διαπολιτισμική εκπαίδευση. Εργαστήκαμε για το περιβάλλον και την υγεία. Συνεργαστήκαμε για την προστασία των υδάτινων πόρων με σχολεία της Ευρώπης

Χρόνος δράσης

4 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας