menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού

Λήμνος 1968. Η χρονιά του μεγάλου σεισμού
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Για την ταινία μικρού μήκους διάρκειας περίπου 7 λεπτών η μαθητική ομάδα ασχολήθηκε με το παραπάνω γεγονός, πήρε τις συνεντεύξεις, έκανε τα γυρίσματα συνεργαζόμενη με τους κατοίκους συγκεκριμένων τοπικών κοινοτήτων. Κατόπιν, στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού δημιούργησε το ντοκιμαντέρ το οποίο έχει λάβει μέρος μέχρι σήμερα σε δύο διαγωνισμούς, στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης και στον 13ο Διαγωνισμό Ταινιών "Σινεμά... διάβασες;"


Αποτελέσματα / επίδραση

Το προιόν της ταινίας μικρού μήκους, είναι πρωτοτυπο, είναι έμπνευση και δημιουργία των ίδιων των μαθητών οι οποίοι συνεργάστηκαν μεθοδικά και εργάστηκαν περίπου δύο μήνες προκειμενου να ολοκληρωθεί το έργο τους. Το θέμα το οποίο επέλεξαν ανέδειξε το γεγονος της φυσικής καταστροφής για πρώτη φορά στο νησί και μέσα από τους διαγωνισμούς το έκανε γνωστό και εκτός Λήμνου.



Συνεργασίες

Η ομάδα συνεργάστηκε με δύο τοπικές κοινότητες και με κατοίκους που έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΤΙΝΗ, ΧΑΛΙΚΙΩΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσα από το κανάλι του σχολείου στο Youtube και τις σχετικές αναρτήσεις στα ΜΜΕ η ταινία γνωστοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία και μέσα από τους διαγωνισμούς στους οποίους έχει σταλεί, η πληροφορία διαχύθηκε και εκτός νησιού.


Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν οι μαθητές γεγονός του νησιού τους που έλαβε χώρα τον προηγούμενο αιώνα και είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση ενός τμήματος του πληθυσμού που δέχτηκε το χτύπημα του εγκέλαδου το 1968

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Σε όλους

Χρόνος δράσης

2 μήνες

Τόπος Δράσης

Τοπική Κοινότητα Νέας Κούταλης Λήμνου και Τοπική Κοινότητα Παλαιού Πεδινού Λήμνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας