menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Λεύκωμα Ζωγραφικής που φιλοξενεί τα συμμετέχοντα έργα μαθητών/τριών του σχολείου, στον Διαγωνισμό με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου».

Λεύκωμα Ζωγραφικής που φιλοξενεί τα συμμετέχοντα έργα μαθητών/τριών του σχολείου, στον Διαγωνισμό με θέμα  «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου».
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας

Το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας ιδρύθηκε το 1995. Στο σχολείο λειτουργούν στη Β΄ Τάξη 4 Τομείς και, αντίστοιχα, στη Γ΄ Τάξη 5 Ειδικότητες ως εξής: • Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών - Ειδικότητα: Γραφικών Τεχνών • Τομέας Μηχανολογίας - Ειδικότητα: Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού • Τομέας Πληροφορικής - Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής • Τομέας Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας - Ειδικότητες: 1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων και 2. Κομμωτικής Τέχνης Το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας λειτουργεί σε βραδινό ωράριο (18:00 - 22:30), κατάλληλο για μαθητές/τριες με επαγγελματικές, προσωπικές ή οικογενειακές υποχρεώσεις, που δεν τους επιτρέπουν να φοιτήσουν σε πρωινό σχολείο. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές/τριες οι οποίοι ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών. Παρακολουθούν είτε μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας, προκειμένου να λάβουν Απολυτήριο και Πτυχίο, είτε μόνο μαθήματα Τομέα και Ειδικότητας για την απόκτηση Πτυχίου. Μέσω της φοίτησής τους οι μαθητές αποκτούν βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε ειδικότητες που τους βοηθούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να ενισχύσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα για επαγγελματική κινητικότητα. Επιπλέον, το σχολείο υποστηρίζει τη Δια Βίου Εκπαίδευση και ενθαρρύνει τους μαθητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους είτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε στη Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση των ΙΕΚ.


Διευθυντής Σχολείου

Μιχαλόπουλος Βασίλειος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το έργο LIFE 4 POLLINATORS (https://www.life4pollinators.eu/) που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η απεικόνιση των σχέσεων ανθέων με άγριες μέλισσες ή άλλους επικονιαστές (σφήκες, σκαθάρια, μύγες, πεταλούδες κ.ά.) που απαντούν στην ελληνική φύση, σε κήπους, και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, μέσα από τη ματιά των μαθητών/τριών. Ειδικός μαθησιακός σκοπός ήταν η ικανότητα παρατήρησης και διάκρισης, από μέρους των μαθητών/τριών, των τύπων επικονιαστών και ανθέων, των σχέσεων μεταξύ αυτών, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την σημαντικότατη αυτή σχέση οικολογικής αμοιβαιότητας.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν οκτώ μαθητές/τριες από τη Β΄ και τη Γ΄ Τάξη του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και της Ειδικότητας Γραφικών Τεχνών.

Συνολικά, στον Διαγωνισμό συμμετείχε ένας αναπάντεχα υψηλός αριθμός μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία απ’ όλη την Επικράτεια: 3100 μαθητές και 305 σχολεία! 

Οι μαθητές/τριες του σχολείου δεν απέσπασαν κάποιο βραβείο, ωστόσο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τις δημιουργίες τους, οι οποίες ήταν εξαιρετικές ως προς την περιγραφή, την τεχνική αρτιότητα, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα! Η συμμετοχή τους φανερώνει όχι μόνο την ανάγκη της δημιουργικής έκφρασης, αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σημαντικότατη σχέση των ανθέων με τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές, καθώς και την φρέσκια ματιά με την οποία οραματίζονται έναν κόσμο φιλικό προς αυτά τα πλάσματα.

Για τη διάχυση της συμμετοχής, δημιουργήθηκε λεύκωμα με τα ζωγραφικά έργα των μαθητών/τριών, το οποίο είναι διαθέσιμο εδώ.


Στόχος δράσης

Με τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό «Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου», οι μαθητές/τριες απεικόνισαν, ζωγραφικά, τις σχέσεις ανθέων με άγριες μέλισσες ή άλλους επικονιαστές, με στόχους: • την ικανότητα παρατήρησης και διάκρισης των τύπων επικονιαστών και ανθέων, • την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σημαντικότατη σχέση οικολογικής αμοιβαιότητας, • τη δημιουργική εκφραση και • τον οραματισμό ενός κόσμου φιλικού προς τα πλάσματα που απεικονίζουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας