menu

Σύνδεση | Εγγραφή

20o Νηπιαγωγείο Καβάλας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το λεωφορείο της ειρήνης

Το λεωφορείο της ειρήνης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

20o Νηπιαγωγείο Καβάλας

Το 20ο Νηπιαγωγείο Καβάλας βρίσκεται στην περιοχή του Περιγιαλίου, πίσω από το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας. Λειτουργεί ως ολοήμερο μονοθέσιο. Βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία με έντονο το στοιχείο της φύσης. Στις σελίδες του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες, ανακοινώσεις, ειδήσεις, αλλά και δράσεις του νηπιαγωγείου μας. Το Νηπιαγωγείο αποτελείται από ένα τμήμα πρωινό και ένα απογευματινό (προαιρετικό ολοήμερο). Υπηρέτησαν σ’ αυτό για το τρέχον σχ. έτος 2021-22 δυο νηπιαγωγοί και μια εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης. Επίσης, στο 20ο νηπιαγωγείο ανήκουν τα τμήματα ΔΥΕΠ που λειτουργούν εκτός του χώρου του σχολείου στην δομή φιλοξενίας των προσφύγων εντός του στρατοπέδου Ασημακόπουλου.Το νηπιαγωγείο μας, αναλαμβάνει σε έτησια βάση δράσεις, που αφορούν κυρίως το περιβάλλον,τις λιγότερες ανισότητες αλλά και πολιτιστικά προγράμματα.Στο σχολικό έτος 2021-2022 συμμετέχει σε ευρωπαΪκό πρόγραμμα E twinning με τίτλο "We love nature" καθώς επίσης σε περιβαλλοντική δράση που διοργανώνεται απο το FollowGreen σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας.Στην τρέχουσα σχολική χρονιά συμμετείχε σε δράση του συλλογου Χαμόγελο του παιδιού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.


Διευθυντής Σχολείου

Μπίμπη Ευφροσύνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με αφορμή τον πόλεμο έγινε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τα νήπια Τα  δικά μας παιδιά μας  ταξίδευσαν με το λεωφορείο της ειρήνης ως τη μακρινή Ουκρανία, για να δηλώσουν το δικό τους σύνθημα κλειδώνουμε τον πόλεμο και παίζουμε ειρήνη και μόνο ειρήνη.

Για να επιτύχουμε το στόχο μας μέσα απο ομαδική εργασία μετετρέψαμε με τρόπο δημιουργικό,μια χαρτόκουτα απο προφυλακτήρα αυτοκινήτου σε ένα λεωφορείο.Το λεωφορείο της ειρήνης που θα ταξίδευε με δημιουργικό τρόπο και φαντασία ως την εμπόλεμη ζώνη,μεταφέροντας αντιπολεμικά συνθήματα και παιχνίδια για τα παιδιά της εμπόλεμης ζώνης.

 


Στόχος δράσης

-Να συνειδητοποιήσουν ότι η ειρήνη αποτελεί πανανθρώπινο και πολύτιμο αγαθό -Να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του σεβασμού στον άλλο. -Να κατανοήσουν ότι κάθε πολίτης έχει δικαιώματα -Να κάνουν χρήση του δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας