menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο-Λύκειο Φούρνων Κορσεών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων, οι μαθητές της Γ Γυμνασίου του σχολείου μας ασχολήθηκαν με το κάπνισμα. 

Η δημιουργία της ιστοσελίδας έχει ως σκοπό την πρόληψη του καπνίσματος μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των μαθητών με απώτερο στόχο την αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα.

Στην αρχή του προγράμματος δόθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ένα ερωτηματολόγιο με το οποίο διερευνήσαμε πόσο ενημερωμένοι είναι για τους κινδύνους του καπνίσματος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι σωστές απαντήσεις του ερωτηματολογίου, τα ποσοστά εύστοχων απαντήσεων καθώς και πληροφορίες που διαφωτίζουν καίρια ζητήματα σχετικά με το κάπνισμα. Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις (πειράματα) με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων. Στο τέλος του προγράμματος  οι μαθητές δημιούργησαν μια Παρουσίαση σε μορφή Power Point καθώς και video και ηχητικά σποτάκια τα οποία ακούστηκαν στο European School Radio (Ευρωπαϊκό σχολικό ραδιόφωνο) με πληροφορίες και μηνύματα κατά του καπνίσματος. https://leme-ochi-sto-kapnisma.webnode.gr/


Στόχος δράσης

Συνεργασία, ενημέρωση, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς των μαθητών απέναντι στο κάπνισμα, διενέργεια πειράματος, δημιουργία podcast, δημιουργία αντικαπνιστικού Video, δημιουργία PPT, διενέργεια έρευνας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας