menu

Σύνδεση | Εγγραφή

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το λεξικό της Κλιματικής Αλλαγής

Το λεξικό της Κλιματικής Αλλαγής
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας

Το σχολείο μας είναι 12θέσιο, ανήκει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α΄Αθήνας και βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αριθμεί 245 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς.


Διευθυντής Σχολείου

Ιωάννης Μακρής

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του "Μαθητικού Συνεδρίου για τη Μετάβαση σε ένα Κλιματικά ουδέτερο μέλλον" - Ελευσίνα, Πολιτιστική πρωτεύουσα 2023, οι μαθητές του Ε2 τμήματος δημιούργησαν ένα ψηφιακό λεξικό. Το λεξικό περιλαμβάνει βασικούς όρους της Κλιματικής αλλαγής στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά. Οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής (Γιαννοπούλου Δ.) και Γερμανικής (Λιούγκου Μ.) γλώσσας συνεργάστηκαν με τους μαθητές έτσι ώστε το λεξικό να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο και για τα υπόλοιπα σχολεία του συνεδρίου. Οι μαθητές με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Πληροφορικής (Σκιαδά Σ.) και με τη χρήση ενός σύγχρονου web 2.0 εργαλείου δημιούργησαν το λεξικό και το κοινοποίησαν στα υπόλοιπα συμμετέχοντα στο συνέδριο σχολεία. 
Δείτε το λεξικό μας εδώ

Στόχος δράσης

Με τη δημιουργία του ψηφιακού λεξικού της Κλιματικής Αλλαγής, οι μαθητές καλλιέργησαν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της κλιματικής κρίσης και ανέπτυξαν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως συνεργασία, φαντασία και κριτική σκέψη. Επίσης, ενίσχυσαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες με τη χρήση ενός σύγχρονου web 2.0 εργαλείου ενώ βελτίωσαν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας