menu

Σύνδεση | Εγγραφή

UNIKIDS

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

UNIKIDS

Το Unikids είναι ένα νηπιαγωγείο όπου το παιχνίδι αποτελεί μάθηση και η ανάπτυξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα των παιδιών συντελείται σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργικότητας και συμπερίληψης. Όπως το ίδιο το όνομά του μαρτυρά, Unikids, δηλαδή United Kids, ο σταθμός μας προάγει την ισότητα αναδεικνύοντας ανεξάρτητες παιδικές προσωπικότητες. Παράλληλα με τις απαραίτητες γνώσεις, σκοπός μας είναι με την ολοκλήρωση της φοίτησης των παιδιών στο νηπιαγωγείο Unikids να έχουν αναπτυχθεί και οι κατάλληλες δεξιότητες και βασικές αξίες. Ηθικές αξίες, όπως η αγάπη και ο σεβασμός, ψυχικές, όπως η αυτοπεποίθηση και η υπομονή, αλλά και κοινωνικές, όπως η συνεργασία και η εργατικότητα, διέπουν τις δράσεις του Unikids και με αυτόν τον τρόπο γίνονται κτήμα των παιδιών. Την ίδια στιγμή μέσα από την εξερεύνηση και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον τα βοηθάμε να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, ενώ αντλώντας έμπνευση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ρέτζιο Εμίλια, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργαζόμαστε για να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις μοναδικές ικανότητές τους αλλά και να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες ώστε να βαδίσουν με εφόδια στο αύριο.


Διευθυντής Σχολείου

ΕΛΕΝΗ ΠΛΕΞΙΔΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας είχαν την τιμή να συμμετάσχουν στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό "Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες". Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την Κύπρο από την παλαιολιθική εποχή έως και σήμερα. Γνώρισαν τον οικισμό της Χοιροκοιτίας και τα κυπριακά ειδώλια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια ιστορική αναδρομή, εντοπίζοντας την Κύπρο και την Ελλάδα στον γεωγραφικό χάρτη. Οι μαθητές εντόπισαν και γνώρισαν τις περιοχές της Κύπρου αποτυπώνοντας το δικό τους χάρτη σε ομαδικές και ατομικές κατασκευές. Πραγματοποιήθηκε αναβίωση των ηθών και εθίμων του Πάσχα της Ελλάδας και της Κύπρου αντίστοιχα. Οι μαθητές εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές στα ήθη και τα έθιμα, έβαψαν αβγά, παρασκεύασαν Λαζαράκια, τα κορίτσια έγιναν "Λαζαρίνες", καθώς πραγματοποιήθηκε και περιφορά Επιταφίων, τους οποίους τα παιδιά κατασκεύασαν με ανακυκλώσιμα υλικά προς τιμήν της Κύπρου και της Ελλάδας. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον, ήρθαν σε επαφή με νέα αντικείμενα και εκφράστηκαν καλλιτεχνικά. Ανέπτυξαν την λεπτή κινητικότητα και οπτική αντίληψη καθώς και τις γνώσεις τους σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά. 



Συνεργασίες

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος συνεργάστηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτός ο διαγωνισμός. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΜΠΑΡΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Στόχος δράσης

-διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς - γνωριμία με την Κύπρο και την Ελλάδα γεωγραφικά - εντοπισμός ομοιοτήτων και διαφορών στα έθιμα του Πάσχα της κάθε περιοχής - γνωριμία με την ιστορία της Κύπρου - επαφή με την κυπριακή διάλεκτο, τα κυπριακά ονόματα και κυπριακά ακούσματα - ανάπτυξη κριτικής σκέψης - ενίσχυση ομαδικότητας και συνεργασίας - εξερεύνηση νέου αντικειμένου - εκμάθηση παραδοσιακών κυπριακών χορών και ελληνικών αντίστοιχα

Χρόνος δράσης

20 ΩΡΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5


Videos 4

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας