menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Κυκλική Οικονομία

Κυκλική Οικονομία
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Πιστεύουμε στην ισορροπία ανάμεσα στην Παράδοση και την Πρόοδο. Σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας και να ξεπερνάμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες των μαθητών μας, των γονέων τους καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε Παγκόσμιους Πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα, εφοδιάζοντάς τους με Ικανότητες του 21ου αιώνα, δείχνοντας ταυτόχρονα σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.


Διευθυντής Σχολείου

Ψύρης Αντώνιος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η ομάδα Unesco του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δημιούργησε ένα τραγούδι για την Κυκλική Οικονομία.Ένας μαθητής της Α Γυμνασίου έγραψε τους στίχους κι έπειτα όλη η ομάδα το τραγούδησε με στόχο την ενημέρωση μικρών και μεγάλων για τη μετάβαση από μια γραμμική σε μια κυκλική οικονομία.Δύο μουσικοί του σχολείου μας βοήθησαν στη σύνθεση και στην τελική μορφή του μουσικού κομματιού.
Η κυκλική οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο περιλαμβάνει την ανταλλαγή, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση των υπαρχόντων υλικών και προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να παραταθεί ο κύκλος ζωής τους.Αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που ήθελαν να μεταφέρουν.Αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με το παραδοσιακό μοντέλο οικονομίας, το οποίο βασίζεται στο πρότυπο "παίρνω-φτιάχνω-καταναλώνω-πετώ".


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στο θέμα της κυκλικής οικονομίας, της επαναχρησιμοποίησης των προϊόντων και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας