menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ 76 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", ΤΟΥ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ", ΤΟΥ LET;S DO IT GREECE" ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ASPnet, ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ κ.α


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

H Κυκλική Οικονομία αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα της οικονομικής ανάπτυξης, του επιχειρείν και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μέχρι πρόσφατα η οικονομία είχε μία και μόνη διαδρομή, ήταν γραμμική: Παράγουμε- Καταναλώνουμε- Πετάμε Σήμερα τόσο ο πλανήτης, όσο και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο! Οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται… Είναι σημαντικό να επικρατήσει το νέο οικονομικό μοντέλο που λαμβάνει υπόψη τους περιορισμούς του περιβάλλοντος και εμπνέεται από αυτό. Αξιοποιεί, δηλαδή, όλους τους διαθέσιμους πόρους με τον καλύτερο τρόπο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το μοντέλο της Κυκλικής Οικονομίας.
Μια μολυβοθήκη , ένα βάζο και σκουλαρίκια , ένα παιδικό αεροπλάνο , μια ταιστρα πουλιών ένα κουτί αποθήκευσης ειδών γραφείου, όλα με αφετηρία ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι. Τα πρότυπα των παιδιών μας οδηγούν σε νέους τρόπους σκέψης και δημιουργικότητας. Για έναν πλανήτη που θα τα καταφέρει. 

Αποτελέσματα / επίδραση

Με την κυκλική οικονομία ενισχύεται η παραγωγικότητα των πόρων,  μειώνεται η εξάρτηση από μη ανανεώσιμους πόρους και κρίσιμες πρώτες ύλες, εξοικονομείται κόστος και δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε σε

  • μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου 
  • εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για τις επιχειρήσεις 
  • δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
  • ανάπτυξη

Οι μαθητές μαθαίνουν να προσανατολίζονται σε ένα νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας που χωρίς να αδιαφορεί για το κέρδος, θέτει ως πρώτο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και το κοινό καλό.



Συνεργασίες

Sci.Co.

Aspnet Schools


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Στόχος δράσης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ/ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Χρόνος δράσης

2ο τετράμηνο του σχολικού έτους 2021-2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας