menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

The Kindness Domino Effect

The Kindness Domino Effect
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ομάδα μαθητών 5ης Δημοτικού εμπνεύστηκε από μία σχολική δράση για την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπου μαθητές όλων των τάξεων έγραψαν/ζωγράφισαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να δείξουν καλοσύνη και ευγένεια στο σχολικό περιβάλλον και αποφάσισαν να γράψουν τα δικά τους ποιήματα και να δημιουργήσουν ένα σενάριο σχετικό με τις έννοιες αυτές. Μία ομάδα μαθητριών 6ης Δημοτικού, στα πλαίσια μιας ερευνητικής δράσης για τη δημιουργία ταινιών από παιδιά, συνεργάστηκε με τους μαθητές της 5ης  , μέσω της ανταλλαγής ιδεών και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, για τη δημιουργία του τελικού video. 

Γνωστικοί στόχοι: 

  • Να κατανοήσουν οι μαθητές τις έννοιες της ισότητας, της ευγένειας και της καλοσύνης, μέσω έρευνας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και εφαρμογή της γνώσης αυτής με τη δημιουργία ενός τελικού έργου.
  • Να εμπλουτίσουν οι μαθητές το λεξιλόγιό τους μέσω της ανάγνωσης και κατανόησης διαφορετικού τύπου κειμένων σχετικών με τις παραπάνω έννοιες.
  • Να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες διαχείρισης των Μέσων μέσα από όλα τα στάδια δημιουργίας μίας ταινίας.

Ψυχοκινητικοί:  Καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων μέσω της συνεργασίας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και παρουσίασης ενός τελικού έργου, οργανωτικών δεξιοτήτων, μέσω της κατανομής εργασιών σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και λήψη πρωτοβουλιών.


Στόχος δράσης

Βασικός στόχος της δημιουργίας του βίντεο ήταν η διάδοση αξιών όπως ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η καλοσύνη ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου μας, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας