menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο - ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΕ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Κι αν ήμουν εγώ;

Κι αν ήμουν εγώ;
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Ιδιωτικό Συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο - ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΕ

Νηπιαγωγείο


Διευθυντής Σχολείου

Κωνσταντοπούλου Άννα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων "Κι αν ήμουν εγώ;" της θεματικής ενότητας "Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Ανθρώπινα δικαιώματα" οι μαθητές του Νηπιαγωγείου προσέγγισαν την έννοια της προσφοράς. Ύστερα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων, αποφάσισαν να βοηθήσουν προσφέροντας ρούχα και υποδήματα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελληνικού - Αργυρούπολης.


Αποτελέσματα / επίδραση

Συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός ρούχων και υποδημάτων από τους μαθητές- γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το Κοινωνικό Παντωπολείο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Μέσα από την ευχαριστήρια επιστολή που λάβαμε από το Κοινωνικό Παντωπολείο, διαπιστώσαμε ότι η βοήθεια μας ήταν πολίτιμη για οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβληματα διαβίωσης. 



Συνεργασίες

Κοινωνικό Παντωπολείο Ελληνικού - Αργυρούπολης 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

3

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Αρχικά ενημερώθηκαν οι γονείς προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση της δράσης μέσω της συλλογής ρούχων και υποδημάτων. Στη συνέχεια με την ολοκλήρωση της δράσης μας, ακολούθηση ηλεκτρονική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο site του σχολείου.  


Στόχος δράσης

1. Να οικοδομηθούν θετικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους 2. Να εργάζεται ως μέλος μίας ομάδας να συμβάλλει στην ομαδική εργασία στο βαθμό που του/της αναλογεί 3.Δείχνει προθυμία να συνεργαστεί και να δουλέψει με άλλους 4.Να εκφράζει τη συμπαράστασή του/της για τα δεινά που βλέπει να συμβαίνουν σε άλλους 5.Να λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα των άλλων 6.Προσπαθεί να κατανοήσει τα όσα συμβαίνουν στους άλλους προσεγγίζοντας από τη δική τους σκοπιά 7.Μπορεί να αναγνωρίζει πότε χρειάζονται βοήθεια 8.Να αποκτήσουν ενσυναίσθηση

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Το κοινό στο οποίο απευθυνθήκαμε για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης ήταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου καθώς οι γονείς τους αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Χρόνος δράσης

2 εβδομάδες

Τόπος Δράσης

Νηπιαγωγείο Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας