menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Κατασκευή οικολογικού σπιτιού

Κατασκευή οικολογικού σπιτιού
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας είναι το πιο σύγχρονο διδακτήριο της πόλης της Άρτας που φιλοξενεί 300 περίπου μικρούς μαθητές και μαθήτριες και 30 εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, με όλους τους σύγχρονους όρους ασφάλειας, υγιεινής και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Το κτίριο διαθέτει όλους εκείνους τους χώρους και τις υποδομές, που το κατατάσσει στην κατηγορία της υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας, όπως αίθουσα παραστάσεων, αίθουσα υπολογιστών, ελεύθερο ενιαίο εσωτερικό χώρο διαλείμματος, γυμναστήριο, αποδυτήρια, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, αποθήκη, γραφείο μαθητικών κοινοτήτων και γραφείο συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Διευθυντής Σχολείου

Αικατερίνη Χαλκιά

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας προσέγγισαν το παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη δημιουργία ενός οικολογικού σπιτιού, προσεγγίζοντας παράλληλα έννοιες βιωσιμότητας στην πόλη που ζουν. Πιο συγκεκριμένα, ακολουθώντας μια διαδικασία οικοδόμησης της γνώσης μέσα από βιωματικές συνεργατικές δραστηριότητες, εννοιολογικό χάρτη, εργασία σε ομάδες, μελέτη διαφόρων πηγών, κατασκευή μακέτας, αναστοχασμό και αξιολόγηση προσπάθησαν να κατανοήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και να προτείνουν λύσεις που θα μείωναν ως ένα βαθμό τις συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων. Με ανακυκλώσιμα υλικά, δημιούργησαν λαχανόκηπους στη στέγη, τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά, σύλλεξαν το νερό της βροχής, κατασκεύασαν έπιπλα κήπου, μπασκέτα, κούνιες και φύτεψαν δέντρα και λουλούδια.


Στόχος δράσης

Να συζητήσουν γύρω από την έννοια της κλιματικής αλλαγής, στόχος 13, μέσω διάφορων πηγών. Να συνδυάσουν δεξιότητες Δεξιότητες μάθησης 21ου αιώνα, ψηφιακής τεχνολογίας και κοινωνικής ζωής. Να ασκηθούν σε συνεργασία και επικοινωνία εντός της ομάδας Να αξιοποιήσουν τις τέχνες και τη δημιουργικότητα για παραγωγική μάθηση Να αναστοχαστούν.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας