menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει. Ακροκόρινθος

Κάστρα ο τόπος το ορίζει και ο άνθρωπος το χτίζει. Ακροκόρινθος
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

TO 2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Με στόχο τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης, μέσα από δράσεις που στηρίζονται στη συμμετοχή και στη συνεργασία ευαισθητοποιούμε παιδαγωγικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΛΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το κύριο θέμα του προγράμματος  είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα αειφορικής διαχείρισης μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς , της διασύνδεσής τους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στις αλληλεπιδράσεις των λαών κατά τους ιστορικούς χρόνους, αφού τα κάστρα υπήρξαν και οι κατεξοχήν τόποι όπου συνυπήρχαν άνθρωποι από διαφορετικές εθνικότητες και πολιτιστικές παραδόσεις. Επίσης στη μελέτη ενός βιώσιμου τρόπου διαχείρισης των κάστρων σήμερα με την ένταξή τους στην καθημερινότητα, στη μελέτη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους αλλά και τις αλληλοεπιδράσεις με τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του από το παρελθόν έως και σήμερα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το γενικότερο ιστορικό πλαίσιο, ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι στον πολιτισμό του παρελθόντος και κατάφεραν να γνωρίσουν τον κοινωνικό, ιστορικό, πολιτισμικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα που καλλιεργεί την κριτική σκέψη  πνεύμα άμιλλας και συνεργασίας. Έζησαν τη χαρά της δημιουργίας και κατάφεραν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν.



Συνεργασίες

Επισκέψεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορούν το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου καθώς και περιήγηση και ξενάγηση στο κάστρου του Ακροκορίνθου. Αξιοποιήθηκε ψηφιακό υλικό σχετικό με το θέμα του προγράμματος. Υπήρξε συνεργασία με την εικαστικό για τις δημιουργίες των παιδιών, με Διευθύντρια του σχολείου, με Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Κορινθίας και Δίκτυο ΚΠΕ Μολάων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΕ 70

Στόχος δράσης

Οι μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με ιστορικά στοιχεία- να εθιστούν στην παρατήρηση και στην έρευνα- να ευαισθητοποιηθούν στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας- να κατανοήσουν καλύτερα τη γενική ιστορία- να σεβαστούν και να εκτιμήσουν τις προσπάθειες και τους αγώνες των ανθρώπων που έδρασαν στον τόπο τους- να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη προσωπική, κοινωνική και εθνική ταυτότητα.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές-Εκπαιδευτικοί

Χρόνος δράσης

Ιανουάριος-Απρίλιος 2022

Δίκτυο

ΚΠΕ ΜΟΛΑΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας