menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Athener Schule

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

«Καλοφαγάδες αθλητές»

«Καλοφαγάδες αθλητές»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στην αρχή του πρότζεκτ μας διαβάσαμε στην τάξη το «Δικαστήριο των τροφών» της συγγραφέως Νατάσας Αναγνωστοπούλου- Μπίτου. Κατόπιν, έγινε συζήτηση για τα μηνύματα του βιβλίου με την ολομέλεια της ομάδας και  ακολούθησε διάλογος με τα παιδιά με αφορμή το παρακάτω βίντεο που είδαμε https://www.youtube.com/watch?v=v-vOZxQd3XU.

Στη συνέχεια, φτιάξαμε και μοιράσαμε ένα ατομικό βιβλιαράκι με δραστηριότητες για τα παιδιά (υλικό «Ευ ζην» από το εγκεκριμένο σάιτ του Υπουργείου) τις οποίες επεξεργαστήκαμε στη διάρκεια του τριμήνου.

Αργότερα, παρακολουθήσαμε με τα παιδιά  βοηθητικά βίντεο από το κανάλι «Μυστικά του κήπου» και πήραμε έμπνευση για  να καλλιεργήσουμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά στο σπίτι, πράγμα που τελικά και έγινε με απόλυτη επιτυχία!

Τέλος, είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφτεί μέσω ΖΟΟΜ (λόγω καραντίνας) η διαιτολόγος- διατροφολόγος κ. Σοφία Αγαπητού, κάτοχος  μάστερ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη & την Παχυσαρκία. Η κ. Σοφία Αγαπητού διοργάνωσε διημερίδα σχετικά με την υγιεινή διατροφή των παιδιών στην καθημερινότητά τους αλλά και στην περίοδο του Πάσχα. Τα παιδιά για να την υποδεχτούν δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες της διατροφής και έφτιαξαν χειροποίητα πεντανόστιμα αλλά και συνάμα υγιεινά ψωμάκια στο σπίτι τους!

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών μέσα στη διάρκεια της πανδημίας του covid-19, ενίσχυση σωστών διατροφικών επιλογών βασισμένων στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και του ουράνιου τόξου, επίλυση αποριών και κατάρριψη «μύθων» για τη διατροφή και ορισμένες τροφές, δημιουργία υγιεινών χειροποίητων σνακ και φαγητών, καλλιέργεια βιολογικών λαχανικών και φρούτων στο σπίτι.

Η διάχυση των πληροφοριών έγινε μέσω της πλατφόρμας ΕΠΑΦΟΣ edu4schools του σχολείου μας, με τη βοήθεια της σύγχρονης εξ αποστασέως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας του ΖΟΟΜ καθώς και μέσα από τη σελίδα του σχολείου μας στο Facebook.

https://www.facebook.com/AthenerSchule



Συνεργασίες

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Σοφία Αγαπητού, διαιτολόγο-διατροφολόγο που μας επισκέφτηκε καθώς και το ΕΥ ΖΗΝ για το υπέροχο υλικό που έχει αναρτημένο στο Διαδίκτυο σχετικά με τη διατροφή των παιδιών.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, Μαρία Χρυσάνθου

Στόχος δράσης

Στόχος διαθεματικού πρότζεκτ γενικότερα : Μέσω του υλικού που επισυνάπτεται από το «Ευ ζην» θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για να τρέφονται σωστά (πόσο μάλλον την περίοδο της καραντίνας), να γνωρίσουν όλες τις κατηγορίες τροφών καθώς και τη σημασία των διαφόρων γευμάτων καθώς και να υιοθετήσουν όσο γίνεται πιο ισορροπημένες συνήθειες διατροφής και σωματικής δραστηριότητας. Στόχοι συνάντησης με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο :  να καταφέρουν τα παιδιά να προσλαμβάνουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών από τα φρούτα και τα λαχανικά  να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής  να καταλάβουν σε ποια συχνότητα μπορούμε να καταναλώνουμε υγιεινές και ανθυγιεινέ τροφές στην καθημερινότητα  να γνωρίσουν πασχαλινά έθιμα που σχετίζονται με το φαγητό καθώς και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία αυτών  να διαμορφώσουν ισορροπημένε διατροφικών επιλογές τα παιδιά μέσω παιχνιδιού, μυθοπλασίας και μνημονικών κανόνων.

Χρόνος δράσης

Μέσα Φεβρουαρίου 2021 - Τέλη Απριλίου 2021

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας