menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Σχολείο Παλαιφύτου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

«Κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε κάνει τον κόσμο μας καλλίτερο»

«Κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε κάνει τον κόσμο μας καλλίτερο»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Δημοτικό Σχολείο Παλαιφύτου

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαιφύτου ιδρύθηκε το 1952 και επεκτάθηκε το 1988. Σήμερα το σχολείο έχει έξι αίθουσες διδασκαλίες εξοπλισμένες με βιντεοπροβολέα και εκτυπωτή, γραφείο για τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς. Επίσης λειτουργεί τμήμα ένταξης, βιβλιοθήκη, ενταγμένη στο σύστημα σχολικών βιβλιοθηκών , και αίθουσα υπολογιστών. Η μεγάλη αυλή που έχει το σχολείο κάνει πιο ευχάριστο το μάθημα της γυμναστικής και τα διαλείμματα των παιδιών. Για τις εκδηλώσεις μας χρησιμοποιούμε την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων(Παλαιό Νηπιαγωγείο) και ως Γυμναστήριο. Το σχολείο μας παρόλο που είναι μικρό, κάνει πολλές δράσεις κάθε χρόνο συμμετέχει σε προγράμματα υγείας, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά. Έχουμε συμμετάσχει σε 2 προγράμματα ERASMUS 2019-2022. Επιπλέον αναπτύσσουμε πολλές δράσεις εθελοντισμού-κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, όπως, συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή σε έκτακτες περιπτώσεις.


Διευθυντής Σχολείου

Χαριτωνίδου Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (17 Σεπτεμβρίου 2023,) ο Σύλλογος Διδασκόντων κι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιφύτου, διοργάνωσε  δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών -εκπαιδευικών και γονέων ,την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων  του σχολείου μας. Συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας (Γ, Δ΄,Ε΄και ΣΤ τάξεις) εκπαιδευτικοί  καθώς και γονείς.

Καλεσμένη για ενημέρωση, μαθητών και γονέων, για τον μυελό των οστών, η φοιτήτρια της ιατρικής Χρυσοστομάκη Μαρία.

Ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Γιώργος Χρυσοστομάκης μας αφηγήθηκε την προσωπική του εμπειρία και τα συναισθήματα  ως εθελοντής δότης μυελού των οστών, που βρέθηκε συμβατός και χάρισε ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας. Τον ευχαριστούμε θερμά γιατί θέλησε να μοιραστεί μαζί μας αυτήν την μοναδική εμπειρία:

Ακολούθησαν  διάφορες προβολές καθώς  και συλλογή δειγμάτων από όσους επιθυμούσαν.

ΒΙΝΤΕΟ


Αποτελέσματα / επίδραση

Αποτελέσματα/επίδραση

Σε όλες τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις η συμμετοχή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ήταν ιδιαίτερα θερμή. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν και κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης του εθελοντισμού ως μια στάση ζωής και όχι ως περιστασιακή προσφορά. Άλλωστε η συστηματική ενασχόληση με τον κοινωνικό εθελοντισμό βοηθά όχι μόνο αυτούς που δέχονται βοήθεια, αλλά και αυτούς που την προσφέρουν.

Μέσα σε αυτό το πνέυμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, οι μαθητές , και ο  σύλλογος διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων οργανώσαμε  συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες του χωριού που δυσκολεύονται οικονομικά και  τα προσφέραμε τις μέρες των Χριστουγέννων

 

 

 

 

 

 Συνεργασίες

  • Συνεργασίες : Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς,  Σύλλογοs Γονέων Κηδεμόνων
  • τη Μαρία Χρυσοστομάκη
  • το  κανάλι action24
  • το ΚΕΔΜΟΠ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Χρυσοστομάκης Γεώργιος, Χαριτωνίδου Μαρία, Αλεξάνδρα Πιλάτου , Πόπης Αστέριος, Μόκκα Ελένη, Παπακωνσταντίνου Φιλιππίνα, Αργυρίου Θεμιστοκλής, Ιακωβίδου Άννα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

 Ιστολόγιο του σχολείου , Τοπικός τύπος- μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης είναι να ενημερώσει σωστά μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών που σώζει ζωές. Ακόμα να αισθητοποιήσει και να καλλιεργήσει την εθελοντική συνείδηση από την παιδική ηλικία. Το σχολείο είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να αποκτούνται οι αξίες ,οι αρχές ,αντιλήψεις και οι στάσεις ζωής που προάγουν τον ανθρωπισμό . Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Αλληλοβοήθεια, συμπόνοια ,αλληλεγγύη. Κορυφαία ανάμεσα σε αυτές ο δότης μυελού των οστών που έχει ανεκτίμητη αξία. Είναι η αγάπη για την ίδια την ανθρώπινη ζωή και τη σωτηρία της. Να δίνεις ζωή για δεύτερη φορά! Κάθε δείγμα αποτελεί ελπίδα για έναν συνάνθρωπό μας που νοσεί! Κάθε συμμετοχή στην προσπάθεια είναι σημαντική! Κάθε στιγμή που μοιραζόμαστε τη δύναμη της προσφοράς, κάνει τον κόσμο μας καλύτερο! Με τη συμμετοχή μας σε εθελοντικές δραστηριότητες ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος συμβάλλουμε στη κοινωνική ανάπτυξη, τη κοινωνική συνοχή στην αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης και κατά συνέπεια στην ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές , εκπαιδευτικοί , γονείς

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2023

Τόπος Δράσης

Δημοτικό σχολείο Παλαιφύτου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας