menu

Σύνδεση | Εγγραφή

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Καθαρός Βυθός

Καθαρός Βυθός
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης είναι ένα 1/θέσιο Νηπιαγωγείο, στο οποίο λειτουργεί 1 τμήμα που ακολουθεί το Πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα. Εκπαιδευτικός και Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είναι η Ελένη Κατσιάβου. Τα τελευταία χρόνια το νηπιαγωγείο συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Συνεργατικά Προγράμματα (e-STEP, eTwinning, T4E, STEM.2, STEM.3,Eramus+), αλλά και σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις(Eurocode week, Global Action Days, δράσεις γονεϊκής εμπλοκής κ.α.). Έχει βραβευτεί με Εθνικές κι Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για τα έργα eTwinning, που έχουν υλοποιηθεί. Από το 2021 είναι Code Week School κι έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.


Διευθυντής Σχολείου

Ελένη Κατσιάβου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Τα παιδιά μετά από το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της πρωτοβουλίας "In action for a better world - Δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο","Το Παράπονο των Ζώων", που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων "Φροντίζω το Περιβάλλον", προβληματίστηκαν και θέλησαν να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσα από ένα παραμύθι. Έτσι, δημιούργησαν και εικονογράφησαν το e-book "Καθαρός Βυθός". Αφορμή στάθηκε η διαδικτυακή μας ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας "Αρχέλων", όπου τα παιδιά προβληματίστηκαν ιδιαίτερα με τις τραυματισμένες χελώνες που είδαν κι ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα προστασίας τους. 

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι μας στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.storyjumper.com/book/read/125890832/621916caa3c22


Στόχος δράσης

Στόχος της εν λόγω δημιουργίας ήταν να προβληματιστούν τα παιδιά αναφορικά με τη μόλυνση της θάλασσας και της στεριάς, τις επιπτώσεις στη ζωή των ζώων και με αφορμή αυτό να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από ένα παραμύθι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας