menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Το jenga της συνεργασίας

Το  jenga της συνεργασίας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο με κουλτούρα εφαρμογής προγραμμάτων, όπως Teachers4Europe, e-Twinning, UNESCO, καθώς και προγράμματα που άπτονται των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, με διάχυση των δράσεων στην τοπική κοινωνία και ανοιχτές συνεργασίες με σχολικές μονάδες και πανεπιστήμια.


Διευθυντής Σχολείου

Κυριαζίδης Σπυρίδων

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο περιγραφόμενο συνεργατικό πρόγραμμα συμμετέχουν 25 σχολεία από επτά χώρες, 44 εκπαιδευτικοί και περίπου 200 μαθητές. Πρόκειται για ένα έργο eTwinning. Ο στόχος του προγράμματος είναι η εισαγωγή των μαθητών στην τρισδιάστατη εκτύπωση, μέσα από συνεργασία και αλληλοδιδασκαλία. Τα τελικά προϊόντα του προγράμματος προκύπτουν μέσα από συνεργατικές διαδικασίες στις οποίες όλοι παίρνουν μέρος με ισότιμο τρόπο. πχ. το παιχνίδι jenga αποτελείται από ισομεγέθη τουβλάκια που γράφουν λέξεις για τη φιλία, την ισότητα, τη συνεργασία σε διάφορες γλώσσες. Ανταλλάσσονται τα αρχεία εκτύπωσης, έτσι ώστε να εκτυπώσουμε όλοι όλων. Οι απορίες λύνονται στο φόρουμ, όπου όλοι συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη. Προκειται για μια μεγάλη κοινότητα μάθησης, που χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία για να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί.

Οι μαθητές, τα σχολεία, οι χώρες είναι όλα ισότιμα και χρήσιμα/απαραίτητα, όπως τα τουβλάκια του παιχνιδιού jenga και μ΄αυτόν τον συμβολισμό προσεγγίζουν οι μαθητές την έννοια του Στόχου 10.

Περισσότερα για το συνεργατικό αυτό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στον διαδικτυακό τόπο του   https://twinspace.etwinning.net/206969/home


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές εντπωσιάζονται με το γεγονός ότι μπορούν να σνεργαστούν με μαθητές που βρισκονται τόσο μακριά και μάλιστα διαφορετικών ηλικιών. Ακόμη ενθουσιάζονται για όσα μαθαίνουν για τα σχολεία αυτά και για το γεγονός ότι τόσο διαφορετικά σχολεία μπορούν να δημιουργήσουν με ισότιμη συμμετοχή ένα ενδιαφέρον και ποικιλόμορφο τελικό συνεργατικό προϊόν. 

Στην παρούσα φάση, οι μαθητές έχουν βιντεοσκοπήσει το άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και μαθητές από την Πορτογαλία προσπαθούν να μετατρέψουν το βίντεο σε αρχείο εκτυπώσιμο. Στη συνέχεια κάποια άλλα σχολεία θα εκτυπώσουν το ομοίωμα του αγάλματος. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν οι μαθητές αναμνηστικά δώρα για τον τόπο τους. 

Με τις δράσεις διάχυσης τα αποτελέσματα του έργου φτάνουν όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και έξω από αυτή.Συνεργασίες

Στο πρότζεκτ αυτό έχουμε συνεργασία με σχολεία και οργανισμούς

Από Ισπανία
1. CFIE de Zamora
2. CEIP Luis Casado
3. IES Los Cerros
4. CEIP Nuestra Señora de la Paz
5. EOI Zamora
6. IES Universidad Laboral
7. Escuela de Arte y Superior de Diseño de Zamora 
8. IES Aliste 
9. CEIP Riomanzanas 
Από Πορτογαλία
10. Agrupamento de Escolas de Mangualde
11. Agrupamento de Escolas Cidade do Entroncamento
12. Agrupamento de Escolas da Venda do Pinheiro.
13. Agrupamento de Escolas Dr. Guilherme Correia de Carvalho, Seia ✏️
Από Τουρκία
14. Türkan ÇETİNER DÜMBÜLÜ- Siverek
15. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
16. Erzurum Aziziye 19 Mayıs Ortaokulu
17. Ağrı Dağı Anadolu Lisesi
18. Alparslan Anadolu Lisesi Yenimahalle Ankara
19. Babacan Ortaokulu, Muradiye/Van
Από Ελλάδα
20. Music School of Komotini
21. Experimental Primary School of Serres, Greece
Από Ιταλία
22. IC "Artemisia. Gentileschi", Roma
Από Τυνησία 
23. Collège technique ouled Haffouz, Sidibouzid. ✏️
24. Ibn Sina Secondary School Kebili ✏️
Από Ιορδανία

25. Fatima Al Zahraa Primary School for Girls


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αναγνωστίδου Μαρία

Στόχος δράσης

Να εισαχθούν οι μαθητές στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Να συνεργαστούν με μαθητές από άλλες χώρες, όχι μόνο Ευρωπαϊκές. Να δημιουργήσουν συνεργατικά έργα με συμβολισμό. Να λειτουργήσουν ως ισότιμοι εταίροι και να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τη διαφορετικότητα και την ισότητα-Στόχος 10

Χρόνος δράσης

Νοέμβριος 21- Απρίλιος 22

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας