menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

An Inquiry into Endangered Animals

An Inquiry into Endangered Animals
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Αφορμή για την έρευνα πάνω στα ζώα υπό εξαφάνιση αποτέλεσε μια ιστορία που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο που χρησιμοποιούμε στην 3η Δημοτικού. Η ιστορία αναφέρεται σε μία νεαρή Ουρακοτάγκο που έχασε την οικογένεια της και πρέπει να μείνει σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων μέχρι να είναι έτοιμη να επανενταχθεί στο τροπικό δάσος. Το ταξίδι μας λοιπόν ξεκίνησε με την διερεύνηση των αιτίων που θέτουν τους Ουρακοτάγκους  υπό εξαφάνιση. Πρώτος σταθμος η Ινδονησία, όπου διαμένουν αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Κατά τη διάρκεια της "διαμονής" μας εκεί, μάθαμε τους λόγους που θέτουν τα ζώα αυτά σε κίνδυνο και διαπιστώσαμε ότι μπορούμε κι έμεις να συντελέσουμε στην προστασία τους παρόλο που ζούν τόσο μακριά απο μας. Αυτό μας οδήγησε στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας. Προορισμός μας αυτή τη φορά ήταν η πατρίδα μας! Κάναμε συσχετισμούς γύρω από τα αίτια που οδηγούν τα ζώα σε εξαφάνιση και διαπιστώσαμε ότι ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στην Ελλάδα. Έτσι, προσπαθήσαμε όλοι μαζί να σκεφτούμε τρόπους να προστατεύσουμε τα ζώα της χώρας μας ώστε να συνυπάρξουμε τελικά όλοι μαζί αρμονικά. Κάπως έτσι το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του. Στις αποσκευές μας όμως είχαμε πια γνώσεις αλλά και εργαλεία απαραίτητα για να κάνουμε τον πλανήτη μας λίγο καλύτερο! Στο συνημμένο βίντεο μπορείτε να δείτε το Scrapbook του ταξιδιού μας!


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές αποκόμισαν βασικές γνώσεις γύρω από περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στα εν λόγω προβλήματα και αυτό άλλαξε τη στάση τους απέναντι τους. Παράλληλα βελτίωσαν τις δεξιότητες τους αφού κλήθηκαν να εντοπίσουν αλλά και να ερευνήσουν σημαντικά θέματα, καθώς και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα. Ιδανικά, σε βάθος χρόνου πιστεύω πως αυτό το πρόγραμμα θα επιφέρει αλλαγές στη συμπεριφορά των μαθητών και θα βοηθήσει στη δημιουργία υπέυθυνων πολιτών του κόσμου.



Συνεργασίες

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε και από άλλα τμήματα Αγγλικών της 3ης Δημοτικού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Φαίη Καφετζοπούλου

Στόχος δράσης

Κεντρική Ιδέα: Η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει το περιβάλλον Πεδία Έρευνας: Ο αντίκτυπος της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον (ΑΙΤΙΑ) Υπεύθυνες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας