menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΚΛΩΝ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ... ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ... ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΚΛΩΝ

Το σχολείο μας είναι εξαθέσιο με 63 παιδιά και βρίσκεται σε αγροτική περιοχή δίπλα στη Σπάρτη. Το 68% είναι Ρομά και το 5% αλλοδαποί μαθητές/τριες. Τη φετινή χρονιά εργάζονται 14 εκπαιδευτικοί : 8 ΠΕ70 (Δασκάλων), 1 ΠΕ71 (Ειδικής Αγωγής), 1 ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής), 1 ΠΕ86 (Πληροφορικής), 1 ΠΕ79.01 (Μουσικής Επιστήμης), 1 ΠΕ07 ( Γερμανικής Γλώσσας) και 1 ΠΕ06 (Αγγλικής Γλώσσας). Επίσης στο σχολείο λειτουργεί Τάξη Υποδοχής Ι ΖΕΠ με 44 παιδιά, ενώ μια μαθήτρια έχει Παράλληλη Στήριξη. Από τους/τις εκπαιδευτικούς ο 1 είναι Επί θητεία, οι 4 έχουν Οργανική τοποθέτηση, οι 2 συμπληρώνουν το ωράριό τους και σε άλλα σχολεία, ο 1 είναι αποσπασμένος/η, οι 2 έχουν Προσωρινή Τοποθέτηση και οι υπόλοιποι 4 είναι Αναπληρωτές/τριες. Ο Μέσος Όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι 42,5 έτη με τον μεγαλύτερο/η να είναι 59 και τον μικρότερο/η 24 ετών. Μέχρι και το Δεκέμβριο του 2022 στο σχολείο ερχόταν καθημερινά για 7,5 ώρες Σχολικός Φύλακας ο οποίος όμως μετά από απόφαση του Δήμου σταμάτησε στις 22/12/2022. Ο λόγος είναι η άρνηση των σχολικών φυλάκων, γιατί πολλές φορές έχουν γίνει στόχος απειλών, κλοπών και φθορών (των αυτοκινήτων τους), από νεαρούς ανήλικους και ενήλικους Ρομά. Το σχολείο έχει πολλές φορές γίνει στόχος διαρρήξεων και κλοπών, όπως και το χωριό γενικότερα. Κύρια αιτία είναι οι ανήλικοι Ρομά που δε φοιτούν στο σχολείο και δεν έχουν εργασία. Σκοπός του σχολείου μας είναι να συμβάλλει αποτελεσματικά, μέσα από τη διαπολιτισμική, συμπεριληπτική και δημοκρατική εκπαίδευση, στην ομαλή συνύπαρξη των διαφορετικών και ετερόκλητων μαθητικών ομάδων, στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών-φαινομένων βίας, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του/της κάθε μαθητή/τριας, στην αποδοχή και το σεβασμό προς την ετερότητα, στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας όλων των εμπλεκομένων στη μαθησιακή διαδικασία, στη μείωση της σχολικής διαρροής με απώτερο σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.


Διευθυντής Σχολείου

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (65% ΜΑΘΗΤΕΣ- ΤΡΙΕΣ ΡΟΜΑ) ΤΟΝ Κ. ΧΑΡΙΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΡΟΜΑ. ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ "Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ", ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. 

Η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΤΡΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΓΙΟΣ ΤΗΣ". ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗΣ, ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ "ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ, ΚΑΝΕΙΣ Ο.ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ "ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ"


Στόχος δράσης

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 18


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας