menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ηχητικά Φανάρια για Τυφλούς

Ηχητικά Φανάρια για Τυφλούς
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Πειραματικό Δημοτικό Πανεπιστημίου Πατρών

Δημόσιο Πειραματικό Δημοτικό τοποθετημένο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών. Σχολείο προσανατολισμένο στον πειραματισμό και την καινοτομία, ανοικτό στις δράσεις και με έντονο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Σχολείο με Ευρωπαϊκά προγράμματα, προγράμματα Erasmus, προγράμματα e-twinning, ομίλους καινοτομίας και αριστείας, δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης, συμμετοχή και διοργάνωση ημερίδων και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια.


Διευθυντής Σχολείου

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Πρόκειται για μια κατασκευή που έχει στόχο να παρέχει βοήθεια στην ευάλωτη ομάδων των τυφλών ή με περιορισμένη όραση συνανθρώπων μας. Είναι πρωτίστης σημασίας για εμάς  αυτοί οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης με ασφάλεια και να μπορούν να διασχίσουν μια διάβαση έχοντας βοηθό τους τα ηχητικά μηνύματα που αντιστοιχούν στα οπτικά μηνύματα των φαναριών. Πιο αναλυτικά πρόκειται για τα μια κατασκευή που έχει υλοποιηθεί με τη χρήση του μικροελεγκτή microbit. Είναι ένας προγραμματιζόμενος μικροελεγκτής ο οποίος έχει τη δυνατότητα εμφάνισης μηνυμάτων σε μια LED οθόνη ενώ ταυτόχρονα παράγει και ηχητικά μηνύματα και μελωδίες. Αυτός ο μικροελεγκτής ενσωματώθηκε  σε μια κατασκευή φαναριών με φώτα LED.

Όταν το φανάρι δείχνει κόκκινο ακούγεται ένας επαναλαμβανόμενος υψηλός τόνος. Όταν το φανάρι ανάψει πράσινο η οθόνη δείχνει ένα βέλος το οποίο υποδηλώνει κίνηση εμπρός και εναλλάσσεται με ένα κινούμενο ανθρωπάκι, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται μια ευχάριστη μελωδία. Με αυτή την μελωδία οι άνθρωποι με περιορισμένη ή καθόλου όραση αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του «Πράσινου» σηματοδότη και έτσι μπορούν να διασχίσουν με ασφάλεια τη διάβαση. Στα μέσα της χρονικής διάρκειας του πράσινου σηματοδότηση αυξάνει ο ρυθμός της μελωδίας προκειμένου να υποδηλώσει πως ο χρόνο πλησιάζει και ο πεζός πρέπει να βιαστεί. Όταν ο χρόνος ολοκληρωθεί ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι του σηματοδότη ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ένας μεσαίος συνεχής τόνος που υποδηλώνει στους ευπαθείς συμπολίτες μας την ύπαρξη της συγκεκριμένης ένδειξης, και αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς.


Στόχος δράσης

11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας