menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Hungry Minds Συνεργατική μαθητική επιχείρηση με κοινωνικό προσανατολισμό

Hungry Minds Συνεργατική μαθητική επιχείρηση με κοινωνικό προσανατολισμό
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αγίου Δημητρίου (πρώην Ειδική Επαγγελματική Σχολή Αθηνών, E.E.E.EK. Καλλιθέας), είναι δημόσιο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάγεται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας του στη χώρα. Στο Σχολείο φοιτούν 240 έφηβοι μαθητές, ηλικίας από 13 έως 22 ετών, με νοητικές αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αυτισμό και πολυαναπηρίες, που έχουν τελειώσει ειδικό ή γενικό Δημοτικό. Η φοίτηση διαρκεί 6 έτη. Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στις εξειδικεύσεις: Κεραμική Κηπουρική Ξυλουργική Υδραυλική Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική Ραπτική Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εκτός από την επαγγελματική εκπάιδευση στις παραπάνω ειδικεύσεις, περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα: Γλώσσα Μαθηματικά Φυσική Αγωγή Μουσική Καλλιτεχνικά Πληροφορική Κοινωνική και Επαγγελματική Αγωγή Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. διαθέτει επίσης υπηρεσίες διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης: Κοινωνική Υπηρεσία Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης Τμήμα Εργοθεραπείας Τμήμα Λογοθεραπείας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τμήμα Σχολικής Νοσηλευτικής


Διευθυντής Σχολείου

Σωτήρης Ριμπάπης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Τον Νοέμβριο του 2024 ξεκίνησε η υλοποίηση μιας νέας καινοτόμας ιδέας! Μία ομάδα μαθητών/τριων από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και από τη Β' Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους δημιουργώντας στο χώρο της αγοράς κάτι πρωτοποριακό. Οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων επιχειρούν να δημιουργήσουν κάτι αδιαμφισβήτητα καινοτόμο και συμπεριληπτικό, ένα κυλικείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα, ένα Κυλικείο για ΟΛΟΥΣ. Ποιο είναι το αντικείμενο της Hungry Minds; Η συνεργατική μαθητική επιχείρηση παρέχει επιχειρηματικές συμβουλές ανάπτυξης αειφόρων κυλικείων προτείνοντας:
-τον σχεδιασμό εφαρμογών καινοτόμων λειτουργιών, όπως ψηφιακούς καταλόγους προϊόντων, συστήματα επιβράβευσης και αξιολόγησης των υπηρεσιών από τους πελάτες, σχεδιασμό και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την πρόληψη φαινομένων βίας κ.α. κοινωνικών φαινομένων, για την υιοθέτηση προτύπων υγιεινής διατροφής κ.α.
-την υιοθέτηση λειτουργιών και υπηρεσιών που θα προάγουν τη συμπερίληψη, όπως πρόβλεψη για υπηρεσίες προς καταναλωτές με διαφοροποιημένες διατροφικές ανάγκες αλλά και άτομα με αναπηρία, την εργασιακή ένταξη ευάλωτων ομάδων κ.α.
-την καθιέρωση πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως ανακύκλωση υλικών, επαναχρησιμοποίηση πόρων, αξιοποίηση τροφικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση), αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.
-την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας (π.χ. ηλιακά πάνελ), για εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ, τήρηση σειράς προτεραιότητας πελατών, παραγγελιοληψία κ.α.
Οι καταναλωτές υιοθετούν καθημερινά έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενόψει του ολοένα και αυξανόμενου ρυθμού εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η ανάγκη για την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών είναι επιτακτική. Το σχολικό κυλικείο αποτελεί την κυριότερη πηγή διάθεσης τροφίμων στο σχολείο, γι’ αυτό και το τι διατίθεται από αυτό μπορεί άμεσα να επηρεάσει τις επιλογές των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.
Στοχεύουμε σε κοινωνικά υπεύθυνους καταναλωτές που επιθυμούν να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να υποστηρίξουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και να τονώσουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με περιβαλλοντική συνείδηση.
Τα προϊόντα που θα διατίθενται στα κυλικεία της Hungry Minds θα είναι υψηλής ποιότητας από πλευράς:
γεύσης
διατροφικής αξίας
βιωσιμότητας
Παράλληλα, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, η τάση για αυστηρότερη περιβαλλοντική νομοθεσία και αυξανόμενη ζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών αρχίζει να επιβάλλεται στην αγορά. Για τους παραπάνω λόγους καλούμαστε να συνδυάσουμε ορθά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα με την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ώστε η ανάπτυξη του σήμερα να μη γίνεται σε βάρος του αύριο και των μελλοντικών γενεών.
Θέτουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γενικότερα, στο επίκεντρο της στρατηγικής μας, η οποία συνίσταται στη θετική μας στάση απέναντι στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα η επιχείρησή μας:
Μεριμνά για τη δραστική βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων (όπως το νερό, η ενέργεια, οι πρώτες ύλες, κλπ) και την εξοικονόμησή τους. Φροντίζει για τη μείωση της φύρας, στοχεύοντας στην αποφυγή σπατάλης χρημάτων και φυσικών πόρων.
Στοχεύει στην αποδοτικότερη κάλυψη των πραγματικών αναγκών του καταναλωτή, εστιάζοντας παράλληλα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών.
Υιοθετεί πρότυπα επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης υλικών (π.χ. μετατροπή υπολειμμάτων καφέ σε πέλετ, κ.α) και αξιοποιεί συνεργασίες με επιχειρήσεις και οργανισμούς περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Φιλοδοξεί να γίνει υποδειγματικός χώρος για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, μέσα από ενημερωτικές δραστηριότητες και εικαστικές εκθέσεις, και σημείο αναφοράς των σχολείων για τη συμμετοχή σε δράσεις ευαισθητοποίησης και καλές πρακτικές ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της συμπερίληψης, βασικό μέλημά μας αποτελεί η υποστήριξη εργαζόμενων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως τα άτομα με νοητικές αναπηρίες και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, υποστηρίζοντας τους να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους μέσω κοινωνικο-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση για όλους τους πελάτες μας. Πιστεύουμε ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους χώρους εστίασης. Αυτό σημαίνει ότι οι χώροι αυτοί, αλλά και οι υπηρεσίες που παρέχουν θα πρέπει να σχεδιαστούν έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τις χρησιμοποιούν εάν είναι τυφλοί, κωφοί, χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν άλλες αναπηρίες. Στη Hungry Minds δίνουμε το μήνυμα πως οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και το πρεσβεύουμε αυτό μέσα από τη δυνατή συνεργασία μας. Η διαφορετικότητα είναι αδιαμφισβήτητα αποδεκτή και αποτελεί το «κλειδί» που θα ανοίξει το δρόμο για να φέρει σε επαφή μεταξύ τους όλους τους ανθρώπους ώστε να μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα αποδοχής και αγάπης.
Εστιάζοντας παράλληλα στην ευεργετική επίδραση της τεχνολογίας για την ταχύτατη μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων και την άρτια εξυπηρέτηση πελατών, επενδύουμε διαρκώς σε νέες μεθόδους εναρμονισμένες με τις ανάγκες της ομάδας στόχου μας.

Όραμα
Στη Hungry Minds, οραματιζόμαστε ένα επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον με διάθεση για συνεργασία, αποδοχή της διαφορετικότητας, υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής και με δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

Αποστολή
Η αποστολή μας είναι η δημιουργία αειφόρων κυλικείων που να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Αποσκοπούμε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες, ενισχύοντας πρότυπα υγιεινής διατροφής και δημιουργώντας παράλληλα ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον.

Αξίες
Συνεργατικότητα και ομαδικό πνεύμα: εργαζόμαστε όλοι και όλες μαζί, κάνοντας πράξη την ουσιαστική ισότητα. Με τη συνεργατικότητα καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η ικανότητα να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε ιδέες και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις.
Αειφορία: προσπαθούμε κάθε δραστηριότητά μας να συμβάλει στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, κυρίως της αξιοπρεπούς εργασίας, της μείωσης των ανισοτήτων, της υπεύθυνης παραγωγής και την συνεργασίας.
Συμπερίληψη: αντιμετωπίζουμε ο/η ένας/μία τον/την άλλο/άλλη με σεβασμό, ανεξάρτητα από τη θέση μας και τις δεξιότητες μας στην επιχείρηση.
Ποιότητα: έχουμε ως επίκεντρο τον πελάτη και την ποιοτική του εξυπηρέτηση.
Καινοτομία: εφαρμόζουμε καινοτόμες λύσεις και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αμφισβητούν παγιωμένες καταστάσεις.
Δημιουργικότητα: δημιουργούμε καινοτομίες σε όλους τους τομείς της επιχείρησης και με δύναμη και προθυμία προσπαθούμε να τις πετύχουμε
Σεβασμός στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον: αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας με σεβασμό ιδιαίτερα το κοινωνικό και προσπαθούμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να ενσωματώνονται όλοι και όλες ομαλά στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία.

Κοινωνικό προφίλ - Προϊόντα και υπηρεσίες
Η έννοια της κοινωνικής αειφορίας στην επιχείρησή μας περιλαμβάνει ζητήματα όπως: κοινωνική ισότητα, κοινωνική υποστήριξη και ανάπτυξη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ευθύνη, κοινωνική δικαιοσύνη, ευαισθητοποίηση της κοινότητας και ανθρώπινη προσαρμογή. Όλοι οι παραπάνω κοινωνικοί τομείς της αειφορίας όχι μόνο ικανοποιούν τις ανάγκες των σημερινών μελών της αλλά υποστηρίζουν και την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να διατηρούν μια υγιή κοινότητα. Καλούμαστε επίσης να συνδυάσουμε ορθά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα με την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, ώστε η ανάπτυξη του σήμερα να μη γίνεται σε βάρος του αύριο και των μελλοντικών γενεών.
Ταυτόχρονα, οι δράσεις για την επίτευξη κοινωνικής αειφορίας μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες αγορές, να βοηθήσουν στη διατήρηση και την προσέλκυση επιχειρηματικών εταίρων ή να αποτελέσουν πηγή καινοτομίας για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες.
Το πιο σημαντικό στοιχείο που κάνει την επιχείρησή μας μοναδική και παράγει σημαντική κοινωνική αξία και αειφορία είναι η δυνατότητα που παρέχεται σε άτομα με αναπηρίες να εργάζονται και να είναι αυτάρκη και ανεξάρτητα. Για να αποκτήσει νόημα η κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων, πρέπει να συνοδεύεται από κοινωνική και οικονομική ισότητα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό αειφορίας της επιχείρησής μας είναι η ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και των ελληνικών προϊόντων. Οι προμηθευτές πρώτων υλών θα είναι είτε τοπικοί παραγωγοί που εξασφαλίζουν μια σταθερή ποιότητα είτε άλλες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Οι παρεμβάσεις μας μεταξύ άλλων, αφορούν στον σχεδιασμό εφαρμογών καινοτόμων λειτουργιών, όπως ψηφιακούς καταλόγους προϊόντων οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των πελατών μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Eπιπρόσθετα, εφαρμόζουμε σύστημα επιβράβευσης με την χρήση κάρτας μέλους Hungry Minds η οποία παρέχει προνόμια στους πελάτες μας, ενισχύοντας την έννοια της ανταποδοτικότητας, μέσω της οποίας και τα δύο μέρη αποκτούν όφελος.
Με το σχεδιασμό και προβολή εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού για την προαγωγή της υγείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών και των εφήβων στους χώρους των κυλικείων μας, ενθαρρύνουμε την ομάδα στόχο μας να έχει πρόσβαση σε πόρους εκμάθησης πολυμέσων, που υποστηρίζουν την εποικοδομητική ανάπτυξη βασικών εννοιών που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην υιοθέτηση υγιεινών προτύπων διατροφής, στην καταπολέμηση της βίας κ.α.
Στοχεύουμε επίσης, στη διάγνωση και αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που θα αφορούν σε υπηρεσίες εξοικονόμησης πόρων (ενέργειας, νερού, φύρας κτλ), την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την εμπορική προώθηση τοπικών προϊόντων, προϊόντων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο υλικό κ.λ.π. την υιοθέτηση λειτουργιών και υπηρεσιών που θα προάγουν τη συμπερίληψη, όπως πρόβλεψη για υπηρεσίες προς καταναλωτές με διαφοροποιημένες διατροφικές ανάγκες αλλά και άτομα με αναπηρία, την εργασιακή ένταξη ευάλωτων ομάδων κ.α., την υιοθέτηση πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως ανακύκλωση υλικών, επαναχρησιμοποίηση πόρων, αξιοποίηση τροφικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση), αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βιολογική καλλιέργεια μικρολαχανικών κ.α.
Σε ότι αφορά την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών η Hungry Minds υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις με σκοπό την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της εμπειρίας των πελατών της, όπως την αξιοποίηση εφαρμογών αυτοματοποιημένων παραγγελιών και πληρωμών για κινητά, ψηφιακούς πίνακες μενού για κωφούς, χρήση εργαλείων ανάλυσης δεδομένων η οποία μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση στην ανάλυση της συμπεριφοράς των πελατών της ώστε να βελτιώσει τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών μπορεί να συμβάλει σε μια πιο βελτιωμένη και φιλική προς τον πελάτη εμπειρία στους σύγχρονους χώρους μαζικής εστίασης.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν σε πολλαπλά επίπεδα για τους/τις μαθητές/τριες (κοινωνικό, ψυχολογικό, γνωστικό) όπως και για την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Η ομαδική εργασία και οι εβδομαδιαίες συναντήσεις των μαθητών στο πλαίσιο των διοικητικών συμβουλίων της εικονικής τους επιχείρησης είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη συνεργασίας, ομαδικού πνεύματος, την ελεύθερη έκφραση των απόψεων των μαθητών και τη ν ενθάρρυνση στη λήψη αποφάσεων από τα μέλη της ομάδας. Επιτεύχθηκε η ενδυνάμωση των μαθητών καθώς κατά τη διάρκεια του προγράμματος μοιράστηκαν ρόλους, έγιναν ενεργοί συμμέτοχοι, ξεπέρασαν το άγχος τους και απελευθερώθηκαν. Η αυτοπεποίθησή τους και το πνεύμα πρωτοβουλίας τους αυξήθηκαν σημαντικά, έμαθαν πώς να συνεργάζονται, να παίρνουν αποφάσεις, έγιναν πιο δημιουργικοί και απέκτησαν βασικές οικονομικές και επιχειρηματικές γνώσεις. Κατάφεραν να αξιοποιήσουν τον συνδυασμό πολλών μαθημάτων όπως οικονομικά, τέχνες, κοινωνική αγωγή, μαθηματικά, γλώσσα, πληροφορική, εξασκήθηκαν στην επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας και διαχείρισης των πόρων, εξοικειώθηκαν με τις νέες τεχνολογίες έμαθαν πώς να αξιοποιούν τις ευκαιρίες, διερεύνησαν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους καλλιέργησαν τις δεξιότητες παρουσίασής τους στις εμπορικές εκθέσεις που συμμετείχαν, κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό μέσα από επιχειρηματικές δράσεις και προχώρησαν στην ανάπτυξη συνεργασιών με την τοπική και την ευρύτερη κοινότητα. Δημιούργησαν το λογότυπο της επιχείρησης, εμπνεύστηκαν το σλόγκαν της (KIOSKS4ALL), δημιούργησαν το επιχειρηματικό τους πλάνο και το βίντεο προώθησης της μαθητικής τους επιχείρησής. Διέδωσαν τα μηνύματά τους με τα φυλλάδια τους και τις αφίσες τους.



Συνεργασίες

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου, ήρθαν κοντά για να δημιουργήσουν τη συνεργατική μαθητική επιχείρηση Hungry Minds ως πρότυπο εφαρμογής της συμπερίληψης στον εκπαιδευτικό και εργασιακό τομέα, αλλά ταυτόχρονα και ως μια επιχειρηματική ιδέα που έρχεται να λύσει σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Στη Hungry Minds οραματιζόμαστε έναν κόσμο χωρίς κοινωνικές ανισότητες, όπου οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους και είμαστε διατεθειμένοι να προσηλωθούμε με πίστη στους στόχους μας. Μέσω της Ηungry Minds υποστηρίζουμε τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ΟΗΕ για καλή υγεία και ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, λιγότερες ανισότητες, δράση για το κλίμα, αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη.
Τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) της Συνεργατικής Εικονικής Επιχείρησης Ηungry Minds συνεργάστηκαν στενά με εταιρίες μαζικής εστίασης και παραγωγής υγιεινών σνακ. Μέσω επισκέψεων στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Γρηγόρης - Μικρογεύματα τα μέλη των δύο προαναφερθέντων τμημάτων εταιρίας, διεύρυναν τις γνώσεις τους αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης, ενώ είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία από την ξενάγησή τους στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης, του ελέγχου ποιότητας των προϊόντων, οι χώροι εστίασης και εκπαίδευσης προσωπικού. Πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις με την inspirational mentor μας, κα. Μαρία Νικόλτσιου οπού είχαμε την ευκαιρία να κατευθυνθούμε σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθούσαμε και τις δράσεις που θα υλοποιήσουμε στον τομέα της διαφήμισης και του Marketing.
Συμμετείχαμε σε διαδικτυακές συναντήσεις με τον επιχειρησιακό μας σύμβουλο, ο οποίος μας έδωσε συμβουλές σχετικά με θέματα branding, διερεύνησης χορηγιών, τη δημιουργία και ενημέρωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας μας.
Οργανώσαμε εκδήλωση διασχολικής συνεργασίας με την μαθητική επιχείρηση Microgreens MagicGreens από το 2o Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς η οποία πρόσφερε στην εικονική μας επιχείρηση το καινοτόμο αυτοσχέδιο θερμοκήπιό της, επιδιώκοντας να συνεισφέρει στη βιολογική καλλιέργεια μικρολαχανικών και την παρασκευή υγιεινών εδεσμάτων για το αειφόρο κυλικείο μας. Δίνοντας έμφαση στην καινοτομία της ιδέας μας, σκοπός μας είναι η αύξηση των πωλήσεων σε τοπικό επίπεδο. Γνωρίζοντας τον υψηλό ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις εταιρείες ανάλογων υπηρεσιών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η Hungry Minds αποφασίζει να κινηθεί στρατηγικά στο πλαίσιο της διαφήμισης και προώθησης της επιχείρησης.
Αυτό θα επιτευχθεί με τους εξής τρόπους:
Ενεργή παρουσία στα social media. Πιο συγκεκριμένα, συνεχείς αναρτήσεις περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας.
Διαφήμιση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιοφωνικοί σταθμοί, κ.α.)
Εκτύπωση και τοποθέτηση αφισών σε εμφανή σημεία πανελλαδικά.
Διαφημίσεις στο διαδίκτυο.
Συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις με θέμα την υγιεινή διατροφή
Συμμετοχή σε συνέδρια και εκθέσεις με θέμα την συμπερίληψη και την κοινωνική ανισότητα.
Προβολή της συνολικής εικόνας και των θετικών σημείων της εταιρίας μας μέσα από χορηγίες πολιτιστικών, επιστημονικών ή άλλων δραστηριοτήτων, οργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων και άλλων δράσεων επικοινωνίας και επαφών.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΣΙΒΥΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΒΗΣ

Στόχος δράσης

Η διδασκαλία/μάθηση, η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/τριών και η διαμόρφωση ενεργών πολιτών αποτελούν τα βασικά ζητούμενα του ρόλου και της αποστολής του σχολείου. Το άνοιγμα των σχολικών μονάδων προς στην κοινωνία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη κάποιων από τους παραπάνω στόχους. Στο άνοιγμα αυτό μπορεί να συμβάλει η δημιουργία μιας εικονικής κοινωνικής επιχείρησης, τα παραγόμενα προϊόντα/υπηρεσίες  της οποίας θα διατίθενται προς πώληση σε Bazaar προς οικονομική ενίσχυση κοινωφελών δράσεων, και η υλοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων, στις οποίες θα λαμβάνει μέρος και η τοπική κοινότητα. Η αναζήτηση καινοτόμων λύσεων για σύγχρονα προβλήματα, η ανάληψη κοινωφελών πρωτοβουλιών, οδηγούν τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη δυνατότητά τους να συντελούν στην οικονομική πρόοδο και στην πραγματοποίηση θετικών περιβαλλοντικών και κοινωνικών αλλαγών. Παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες, να γνωρίσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν δομές σύνδεσης με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, οργανισμούς, σωματεία, Μ.Κ.Ο, εθελοντές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, ώστε αυτά τα προγράμματα να λειτουργούν και ως σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός καθώς κατά την υλοποίησή τους πραγματοποιείται αντιστοίχιση των ευκαιριών εργασίας με τις επιθυμίες, προσδοκίες και δυνατότητές τους. Η υλοποίηση της προτεινόμενης δράσης συνεκπαίδευσης – συνεργασίας των σχολικών μονάδων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου – 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου έχει πολλαπλά οφέλη για τους/τις μαθητές/τριες και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο καθώς αποσκοπεί κατά κύριο λόγο: • στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της σχολικής μονάδας με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σταθερής επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων και της τοπικής και της ευρύτερης κοινότητας (τοπική αυτοδιοίκηση, γονείς, μαθητές, επιχειρήσεις, ιδρύματα, οργανώσεις) • στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μέσα από την εμπλοκή τους σε δράσεις και τη συμμετοχή τους σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες (αποδοχή - συμπερίληψη - συνεργασία, ομαδικότητα, ενσυναίσθηση, ανθρωπισμός, επίλυση προβλημάτων, αυτενέργεια -δημιουργικότητα) • στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς και της ικανοποίησης των αναγκών της κοινωνίας ως κύριους στόχους της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στην αειφόρο ανάπτυξη. Μαθησιακοί στόχοι: Γενικοί: Η προώθηση της ένταξης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Η ανάπτυξη των γνωστικών, μαθησιακών, ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων όλων των μαθητών/τριών, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών των σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα. Η ανάπτυξη δεξιοτήτων ενσυναίσθησης στους μαθητές/τριες αμφότερων των σχολικών πλαισίων. Επιμέρους: 1. Να μάθουν να συνεργάζονται ως ενεργά μέλη μιας ομάδας με κοινό στόχο. 2. Να αποδέχονται και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα, να συνειδητοποιήσουν ότι οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων είναι πολυδιάστατες κι όχι επιφανειακές ή μονοσήμαντες. 3. Να μάθουν να ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες με μαθητές διαφορετικών σχολικών μονάδων. 4. Να μάθουν να μοιράζονται ρόλους και να αναπτύξουν ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για τη διεκπεραίωση μιας εργασίας. 5. Να αναπτύξουν κοινωνικές και προ-επαγγελματικές δεξιότητες. 6. Να εξοικειωθούν με την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 7. Να καλλιεργήσουν δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά υπεύθυνοι επαγγελματίες στο μέλλον. 8. Να μάθουν να επιλύουν κοινωνικά προβλήματα. 9. Nα μάθουν να αναδεικνύουν την κοινωνική προσφορά και την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνίας ως κύριους στόχους της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στην αειφόρο ανάπτυξη. 10. Να μάθουν να αναζητούν καινοτόμες λύσεις και να αναλαμβάνουν κοινωφελείς πρωτοβουλίες. 11. Να συνειδητοποιήσουν τη δυνατότητά τους να συντελούν στην οικονομική πρόοδο και στην πραγ- ματοποίηση θετικών κοινωνικών αλλαγών. 12. Να προετοιμαστούν για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 13. Να αναπτύξουν επιχειρηματικές δεξιότητες και χρηματοοικονομικές γνώσεις. 14. Να κατανοήσουν βασικές έννοιες για το πως λειτουργεί μια επιχείρηση. 15. Να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου καθώς και με συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, που υλοποιούν κοινά προγράμματα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. 16. Να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων σε εβδομαδιαία διοικητικά συμβούλια. 17. Να παράγουν και να προωθούν το δικό τους προϊόν ή υπηρεσία. 18. Να συμμετέχουν σε εμπορικές συναλλαγές, διαγωνισμούς και εκθέσεις επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 19. Να μάθουν να συμμετέχουν σε διάφορες έρευνες (αγοράς, αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης). 20. Να επεξεργάζονται και να αξιοποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. 21. Nα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί. 22. Να μάθουν να είναι συνεπείς και να αναλαμβάνουν ευθύνες. 23. Να μάθουν να συλλέγουν πληροφορίες. 24. Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική τους σκέψη. 25. Να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες - ταλέντα – κλίσεις τους. 26. Να αναπτύξουν ικανότητες παρουσίασης. 27. Να εξασκηθούν στις δεξιότητες επικοινωνίας. 28. Να εξασκηθούν στη λήψη αποφάσεων. 29. Να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να τα διορθώνουν. 30. Να μάθουν να προγραμματίζουν τις εργασίες τους. 31. Να εξασκηθούν στη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. 32. Να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν. 33. Να μάθουν να εκφράζουν τη γνώμη τους και να σέβονται τη γνώμη των άλλων.

Χρόνος δράσης

1 έτος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας