menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

HAPPY BIRTHDAY CODEWEEK 2022

HAPPY BIRTHDAY CODEWEEK 2022
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Νηπιαγωγείο Αιγινίου-Γεώργιος Σεφέρης

Το σχολείο μας εκπονεί κάθε χρόνο καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά ή αγωγής υγείας καθώς και προγράμματα ευρωπαϊκού χαρακτήρα όπως E-Twinning.Το Νηπιαγωγείο μας κατέχει την σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου από το 2021 και είναι βραβευμένο etwinning school 2020-21!


Διευθυντής Σχολείου

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού-Code Week 2022 που είχε οργανωθεί από 10-21 Οκτωβρίου 2022 με μία δραστηριότητα που είχε την ονομασία HAPPY BIRTHDAY CODEWEEK. Στα πλαίσια αυτής της δράσης θα έπρεπε να προγραμματίσουν το ρομποτάκι του Νηπιαγωγείου μας την Bee bot ώστε σε ένα χάρτη γενεθλιών Beebot να μαζέψει δώρα και να πάει στην τούρτα γενεθλίων της!Όλα τα σχολεία θα έπρεπε επίσης "να κρύψουν" ένα δώρο σε ένα τετράγωνο και να ανεβάσουν τον κωδικό σε ένα ψηφιακό τοίχο padlet προκειμένου τα άλλα σχολεία να μαντέψουν πού  βρίσκονται αυτά τα δώρα.Τα σχολεία που δεν είχαν ρομπότ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην δραστηριότητα χωρίς πρίζα.

 

Αποτελέσματα / επίδραση

https://www.facebook.com/groups/1192780234563661 ομάδα διάχυσης των αποτελεσμάτων της codeweek αλλά και διόδος επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ομάδας με κοινό στόχο την συμμετοχή στην δραστηριότητα Happy Birthday Codeweek.

https://padlet.com/zachariamarina79/happy-birthday-codeweek-ts1oeqzzndk8emhr  ψηφιακός τοίχος για την ανάρτηση των δράσεων του κάθε σχολείου και αλληλεπίδρασης μεταξύ των σχολείων.



Συνεργασίες

Συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαργαρίτη Ελένη

Στόχος δράσης

-Καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης-Ανάπτυξη των 4C's creativity,critical thinking,collaboration,communication

Χρόνος δράσης

10-21 Οκτωβρίου 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας