menu

Σύνδεση | Εγγραφή

22o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η τέχνη μας ενώνει!

Η τέχνη μας ενώνει!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

22o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το 22ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται στην Καλαμαριά. Λειτουργεί με βάση το Αναλυτικό Πρόγραμμα το Υπουργείου Παιδείας. Σχεδιάζουμε δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, που προάγουν τη συνεργασία, την ενσυναίσθηση, το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον


Διευθυντής Σχολείου

Καρασμάνογλου Στέλλα Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning προγράμματος "See the colors in my heart",οι μαθητές του 22ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς και των δυο πρωινών τμημάτων συνεργάστηκαν με σχολεία της Ευρώπης . Μαθητές με ειδική εκπαίδευση και μαθητές προσχολικής ηλικίας τυπικής ανάπτυξης, ήρθαν σε επαφή μέσα από την τέχνη , γνώρισαν σπουδαίους ζωγράφους με τις τεχνικές τους, εκφράστηκαν με τις δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες και πήραν μέρος σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες . Μέσα από τα χρώματα , τους πίνακες και την τέχνη , όλοι οι μαθητές του προγράμματος ,γνώρισαν πολιτισμούς άλλων χωρών.


Αποτελέσματα / επίδραση

Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεργάστηκαν με επιτυχία και αλληλοεπίδρασαν αντίστοιχα με άλλες χώρες , μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο .  Μοιράστηκαν εμπειρίες και αποδέχτηκαν τη διαφορετικότητα . Εξοικειώθηκαν περισσότερο με τις δεξιότητες της τεχνολογίας και την παραγωγική μάθηση μέσω των τεχνών και της δημιουργικότητας. Τα παιδιά έμαθαν εκφράσεις και ποιηματάκια στην αγγλική γλώσσα και επικοινώνησαν διαδικτυακά, με μεγάλο ενθουσιασμό ,με μαθητές των άλλων χωρών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι τα παιδιά,  αποκόμισαν θετικές εμπειρίες και ζήτησαν να συμμετέχουν ξανά και του χρόνου σε επόμενο eTwinning πρόγραμμα!!!



Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε 23 εκπαιδευτικοί από 7 διαφορετικές χώρες ,οι οποίες είναι οι εξής: Τουρκία, Ελλάδα, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Σλοβακία.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γκατζόφλια Σοφία , Βασιλική Τζιώλα

Στόχος δράσης

Στόχος του προγράμματος είναι, να κατανοήσουν τα παιδιά τη σημασία της συνεργασίας , του σεβασμού στη διαφορετικότητα και να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες. Να ανακαλύψουν τις ομοιότητές και τις διαφορές, μεταξύ των χωρών, μέσα από την ευρωπαϊκή πολυπολιτισμικότητα. Να επικοινωνήσουν με μαθητές, από χώρες της Ευρώπης ,στα αγγλικά. Να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα μέσα από διάφορες τεχνικές και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και τις ψηφιακές εφαρμογές .Πρωταρχικός στόχος όμως είναι , μέσα από την τέχνη, τη δημιουργία, την αποδοχή και τη συνεργασία , τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν για ένα καλύτερο αύριο…….

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριος-Μάιος 2024

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 5

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας