menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η τελευταία φορά

Η τελευταία φορά
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Το Γυμνάσιο Νεάπολης κτίστηκε την εποχή του Αδοσίδη Πασά και αρχικά προοριζόταν για νοσοκομείο , στέγασε όμως το γυμνάσιο που λειτούργησε από το 1876. Η πρώτη γυμνασιακή τάξη , που συστάθηκε τότε από τη δημογεροντία Λασιθίου, λειτούργησε ως το 1981 προσαρτημένη στο Σχολαρχείο της Νεάπολης. Στη μακραίωνη ιστορία του δέχθηκε αρκετές αλλαγές τόσο ως προς τον αριθμό των τάξεων , από τις οποίες αποτελούνταν όσο και ως προς την ονομασία του. Το σχολείο βρίσκεται σε μια κωμόπολη, τη Νεάπολη, κοντά (15 km) στον Άγιο Νικόλαο, πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. έχει 10 τμήματα γενικής παιδείας, τμήμα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ΕΔΕΑΥ. Το μαθητικό δυναμικό αποτελείται από μαθητές-τριες διαφορετικών κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων. Όραμα του σχολείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά , να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα.


Διευθυντής Σχολείου

Χαβάκης Γεώργιος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Πολλές φορές, δυστυχώς, η βία που ασκείται μέσα σε μια οικογένεια έχει πολλούς αποδέκτες. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που άνθρωποι παραδέχτηκαν ότι είναι θύματα ή θύτες, αφού θεωρούν αυτές τις συμπεριφορές οικογενειακή υπόθεση, στην οποία χάθηκε ο έλεγχος. Η μαθητική δημ,ιουργία αναφέρεται ακριβώς σε αυτό το φαινόμενο. Η ηρωίδα του διηγήματος της Άννας Μαρίας Πυτικάκη, μαθήτριας της Γ΄τάξης, είναι ένα παιδί που παρακολουθεί και δέχεται βία, αναρωτιέται αν αξίζει αυτή την συμπεριφορά και τελικά παίρνει την απόφαση να μιλήσει… Η Μαρία- Μιχαέλα Κοντάκη, μαθήτρια της Α΄τάξης  εμπνεύστηκε από το διήγημα της συμμαθήτριάς της και δημιούργησε μια ταινία με ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών τα playmobil. 


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση- Ενημέρωση- προβληματισμός πάνω στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, καλλιέργεια ενσυναίσθησης και προετοιμασία ενεργών πολιτών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος και μεταδίδουν ουσιαστικά μηνύματα για μείζονα κοινωνικά θέματα.Η χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) συντελεί στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης των μαθητών, στην αλλαγή της διδακτικής πρακτικής, της διαδικασίας μάθησης και της επικοινωνίας.Επιμέρους στόχοι της μαθητικής δημιουργίας είναι η κατάκτηση νέων τεχνικών αφήγησης, μέσα από την δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους animation, η εξοικείωση με τη δημιουργική και κριτική γραφή, όπως επίσης και η εικαστική της έκφραση (οπτικοποίηση της αφήγησης υπό την μορφή κινουμένων σχεδίων). Επίσης, στόχο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των μαθητών-τριών πάνω σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα και η ενεργός συμμετοχή τους στη λύση τους, μέσω της εμπλοκής τους σε εκδηλώσεις και δρώμενα που σχετίζονται με αυτά και απευθύνονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Τέλος βασικό ζητούμενο είναι και η επίτευξη ενός κοινού στόχου μέσω ομαδοσυνεργατικής μάθησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας