menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η Συνταγή του Αύριο

Η Συνταγή του Αύριο
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Δράμας

2 /θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο με Τμήμα ένταξης


Διευθυντής Σχολείου

Παπαδοπούλου Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με αφορμή τις καταστροφές των δασικών εκτάσεων της χώρας μας από ανεξέλεγκτες πυρκαγιές τρία νηπιαγωγεία συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια ταινία με την τεχνική Stop Motion Animation. Οι μαθητές τράβηξαν συνολικά 1600 φωτογραφίες. Κάθε φορά ένας μαθητής μετακινεί το αντικείμενο και ένας άλλος πατάει το πλήκτρο μηχανής που είναι σταθερή πάνω σε ένα τρίποδο.Η διαδικασία αρέσει πολύ στα παιδιά αφού είναι πολύ κοντά στο συμβολικό τους παιχνίδι!Αν για να έχουμε ένα μέλλον πάνω στον πλανήτη γη με υγεία και ευημερία υπάρχει μία συνταγή που μπορούμε να εκτελέσουμε βήμα βήμα, τότε αυτή είναι το συγκεκριμένο video.Θέλουμε ένα περιβάλλον καθαρό, με περισσότερο πράσινο!Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι σπόροι, χώμα , νερό ,ήλιος και Αγάπη! Τόσο απλό που μπορεί να γίνει πραγματκότητα  από μικρά παιδιά!


Αποτελέσματα / επίδραση

Με αυτήν την ταινία προσπαθούν να ενεργοποιήσουν και να παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους να κάνουν αυτό που περιγάφεται μέσα στο video. Η δημιουργία φυτών και δέντρων μέσα από τη σπορά,η φροντίδα τους μέχρι να μεγαλώσουν και η υπεράσπισή τους για πάντα. Αυτή η  απλή πράξη εθελοντισμού που είναι τόσο  σημαντική για την ίδια τη ζωή έγινε πραγματικότητα  και 100 δεντρύλλια έχουν φυτευτεί στη Λέσβο, στην Προσοτσάνη και στη Δράμα! Πιστεύουμε πώς το video θα συνεχίσει να παρακινεί και να βρίσκει ανταπόκριση στη συνέχεια από περισσότερους μαθητές!



Συνεργασίες

1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης

Νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου

5ο Νηπιαγωγείο Δράμας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αυγητίδου Σταυρούλα-Βραμέντσαλη Ελένη-Γαζιώτου Ευαγγελία-Παπαδοπούλου Αναστασία-Παπαδοπούλου Μαρία- Τσιριπλή Ισμήνη Ειρήνη-Χαμαλέλλη Δεσποινα

Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. Να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση, σεβόμενα την αισθητική και συναισθηματική αξία της φύσης. Να διαμορφώσουν στάσεις και αξίες φιλικές προς το περιβάλλον. Να γνωρίσουν τη χρησιμότητα και τα οφέλη του δάσους και να το αγαπήσουν. Να αναπτύξουν πνεύμα ομαδικότητας, φιλίας και συνεργασίας. Nα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Χρόνος δράσης

Ένας μήνας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας