menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Νηπιαγωγείο Χολαργού

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Η Πόρτα της Αλληλεγγύης

Η Πόρτα της Αλληλεγγύης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Νηπιαγωγείο Χολαργού

To 2o Νηπιαγωγείο Χολαργού ανήκει στο Βόρειο Τομέα της Αττικής και βρίσκεται στον Άνω Χολαργό στους πρόποδες του Υμηττού. Το Νηπιαγωγείο μας είναι 4/θεσιο με 4 Πρωινά και 3 Προαιρετικά Ολοήμερα Τμήματα, στα οποία διδάσκουν 8 Νηπιαγωγοί, 1 Νηπιαγωγός Τμήματος Ένταξης, 1 Νηπιαγωγός Παραλλ. Στήριξης, 1 Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, ενώ φοιτούν 85 μαθητές/μαθήτριες. Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο σε πολλά καινοτόμα προγράμματα, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά κ.α και γενικά έχει έντονη κοινωνικο – πολιτιστική & περιβαλλοντική δράση έχοντας άψογη επαφή και συνεργασία τόσο με την Τοπική Κοινωνία και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού όσο και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας. Τη σχολική χρονιά 2021-22 το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού συμμετέχει στο πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες» με θέμα την Οικογένεια και πραγματοποιεί Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: «Εγώ και οι Άλλοι». Παράλληλα, το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει για 2η Χρονιά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι Νοιαζόμαστε, Όλοι Συμμετέχουμε» και εκπονεί Εθνικό Πρόγραμμα e-twinning με Θέμα: « Όλοι μαζί για να είναι η ΓΗ μας... ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ».


Διευθυντής Σχολείου

Ναταλία Κανελλοπούλου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Συμμετέχοντας για 2η χρονιά στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι Νοιαζόμαστε, Όλοι Συμμετέχουμε» όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας αναζητήσαμε δράσεις  που να προωθούν την φιλοσοφία της Αειφορίας στο σχολείο μας. Προσπαθώντας να  μετασχηματίσουμε το σχολείο μας σε Αειφόρο και να αποκτήσουμε τη σημαία της Αειφορίας, επιλέξαμε δράσεις που να μπορούν  να αποτελέσουν πρότυπο καλής πρακτικής για τους μαθητές μας, αλλά και για την κοινωνία στην οποία αυτοί ανήκουν.

Έχοντας την επιθυμία το σχολείο μας να αποτελεί κοινότητα όπου μαθητές,  εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική κοινωνία θα έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στη διαχείριση των κοινών της σχολικής ζωής,   αλλά και με πρωταρχικό στόχο  την προαγωγή του πολιτισμού με τη διαμόρφωση  ενεργών, και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε την

   «Πόρτα της Αλληλεγγύης»

Το Νοέμβριο γιορτάσαμε στο Νηπιαγωγείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Kαλοσύνης στις 13 Νοεμβρίου. Εκπαιδευτικοί και Μαθητές της σχολικής κοινότητας κατασκευάσαμε από κοινού την "Πόρτα της Αλληλεγγύης" στην είσοδο του Νηπιαγωγείου μας και ανοίξαμε μια μεγάλη αγκαλιά σε συνανθρώπους του Δήμου μας που χρειάζονταν τη βοήθειά μας.

Με οδηγό την ταμπέλα «Αν δεν το χρειάζεσαι, Άφησέ το» οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου κρεμούσαν σε ξύλινη κατασκευή  όλο το χρόνο όποια είδη δεν χρειάζονταν πλέον, όπως παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, είδη βρεφανάπτυξης κ.α. Όποιος είχε ανάγκη από την διπλανή ταμπέλα «Αν το χρειάζεσαι, Πάρτο» μπορούσε να προμηθευτεί ό,τι είχε ανάγκη. Με την αμέριστη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας αλλά και όλων των Γονέων συγκεντρώσαμε στην πόρτα Αλληλεγγύης  πάρα πολλά  αγαθά για οικογένειες του Δήμου μας που έχουν ανάγκη, όπως ρούχα, παπούτσια για όλες της ηλικίες, τρόφιμα, βιβλία, είδη πρώτης ανάγκης κ.α

Σε άψογη συνεργασία με τον Δήμαρχο Παπάγου–Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης και υπεύθυνη της  Δημοτικής Ιματιοθήκης  κ. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη προσφέραμε χαρά στους συνανθρώπους της πόλης μας. Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν από όλη τη Σχολική Κοινότητα  παρέλαβαν μαζί με την κ. Μ. Αθανασάκου-Μουντάκη, η Πρόεδρος της Α΄/ Βάθμιας  Σχολικής Επιτροπής  κ. Αικατερίνη Γκούμα καθώς και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής κ.Νάντια Ζαφειροπούλου και κ.Σοφία Καπετανάκη, οι οποίες συμμετείχαν και στη μικρή μας γιορτή στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας. Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας γέμισαν το φορτηγάκι  του Δήμου με τα αγαθά που αντιστοίχως μοιράστηκαν στην Δημοτική Ιματιοθήκη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Χαριστική Βιβλιοθήκη που εδρεύουν υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου–Χολαργού στην οδό Βουτσινά 51 στο Χολαργό.

Η μεγάλη αγκαλιά των παιδιών έκλεισε μέσα της 130 οικογένειες του Δήμου Παπάγου–Χολαργού που βρήκαν στην Πόρτα Αλληλεγγύης του Νηπιαγωγείου μας  αγάπη, ελπίδα, ζεστασιά και συμπαράσταση.

2ο Ν/Γ Χολαργού - b l o g 


Αποτελέσματα / επίδραση

Με την «Πόρτα της Αλληλεγγύης» οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και χάρισαν αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές συνανθρώπων του Δήμου μας.

Μάς συγκίνησε όλους η προσπάθεια των μαθητών/τριών µας που όλο το χρόνο  δεν ξεχνούσαν να φέρνουν αγαθά που δεν είχαν πλέον ανάγκη για να  τα προσφέρουν σε όσους τα χρειάζονταν.

Η δράση µας βοήθησε σίγουρα τους µαθητές/τριές μας να συνειδητοποιήσουν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης αλλά και να αναπτύξουν την κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους µας, ώστε σε µελλοντικές δράσεις να συµµετάσχουν και πάλι με την ίδια διάθεση και προθυμία για κοινωνική προσφορά και καταπολέµηση της φτώχειας.



Συνεργασίες

  • Μαθητική Κοινότητα
  • Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Ν/Γ Χολαργού
  • Δήμος Παπάγου – Χολαργού
  • Δημοτική Ιματιοθήκη
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο,
  • Χαριστική Βιβλιοθήκη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Βαλανίδου Ευτυχία, Βουνισέα Σταυρούλα, Κανελλοπούλου Ναταλία, Μαγνήσαλη Ελένη, Μακρογιαννάκη Ιωάννα, Μαυραγάνη Ασπασία, Παναγιώτου Ευαγγελία, Ποθητού Κωνσταντίνα, Χατζηκωνσταντή Λυδία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ενημερώθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για να συμβάλουν από κοινού με  τους μαθητές και  τους Εκπαιδευτικούς στην πραγματοποίηση της δράσης για την συγκέντρωση των αγαθών στην Πόρτα της Αλληλεγγύης.

Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου για την δράση μας. Δημοσιεύθηκε η δράση μας στην εφημερίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και σε άλλες τοπικές εφημερίδες άλλων όμορων Δήμων.

Πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική ανάρτηση στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στην Ιστοσελίδα του Νηπιαγωγείου.


Στόχος δράσης

NΑ πραγματοποιήσουν δράσεις που να αποτελούν Αειφόρες πρακτικές για το παρόν και το μέλλον και να αναλάβουν δράση για σημαντικά κοινωνικά προβλήματα ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. ΝΑ αποκτήσουν εν συναίσθηση και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα. ΝΑ αντιληφθούν και να εκτιμήσουν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης στη ζωή των συνανθρώπων μας. ΝΑ προσφέρουν αγάπη και στήριξη σε παιδιά και ενήλικες προσφέροντας τα δικά τους αγαθά. ΝΑ συνεργαστούν με όλη τη μαθητική κοινότητα για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. ΝΑ θυμούνται την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης και να την γιορτάζουν κάθε χρόνο με ανάλογες δράσεις.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές/τριες, Εκπαιδευτικούς, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Ν/Γ Χολαργού, Δήμο Παπάγου-Χολαργού, Τοπική Κοινωνία

Χρόνος δράσης

15 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου 2021

Τόπος Δράσης

2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού

Δίκτυο

https://inactionforabetterworld.com   https://www.dpapxol.gov.gr    https://menoumeholargo.gr https://amarysia.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας