menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3o Nγπιαγωγείο Βουτών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ  Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3o Nγπιαγωγείο Βουτών

Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο . Διαθέτει Τμήμα Ενταξης.


Διευθυντής Σχολείου

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΑΚΗ ΜΑΚΡΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Φέτος στο 3ο Νηπιαγωγείο Βουτών ασχοληθήκαμε με την προστασία του Περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την Ανακύκλωση. Μάθαμε για τα οφέλη και την διαδικασία της Ανακύκλωσης, ζωγραφίσαμε, παίξαμε με κούκλες, ανακυκλώσαμε τα παιχνίδια μας, χαρίζοντάς τα σε παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε διαγωνισμό συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών με τη συνεργασία των γονέων των νηπίων μας, μαζεύοντας καπάκια και αλουμινένιες συσκευασίες. Επίσης συγκεντρώνουμε μπαταρίες για ανακύκλωση. Μαθαμε να επαναχρησιμοποιούμε υλικά,να χαρίζουμε και να δανείζουμε παιχνίδια και ρούχα σε φίλους ή σε παιδιά που τα έχουν αναγκη.
Χρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα υλικά σε πολλές κατασκευές μας και δώσαμε στα υλικά νέα ζωή, έχοντας βοηθούς μας την φαντασία και την δημιουργικότητα μας. Παίξαμε με τις κατασκευές μας κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι και δώσαμε στα ανακυκλώσιμα υλικά …φωνή.
Τραγουδήσαμε το τραγούδι της ανακύκλωσης, φωνάξαμε όλοι μαζί ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και διαδηλώσαμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας υπέρ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ :

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΑ ΠΕΙ … ΕΙΜΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ .
ΑΠ΄ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ .
ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
ΔΙΝΩ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΝΕΑ ΖΩΗ


Πήγαμε και στο διπλανό νηπιαγωγείο μας και μιλήσαμε στα παιδιά για τα οφέλη από την ανακύκλωση. Μαζί παίξαμε με τις κατασκευές μας από τα ανακυκλώσιμα υλικά, τον Γαλατούλη, την Σοκολατίτσα, την ντοματένια κ.α.
Παίξαμε, χαρήκαμε, τραγουδήσαμε, κατασκευάσαμε και μάθαμε πολλά για την ανακύκλωση. Μιλήσαμε και στους γονείς μας, στους φίλους και στα όμορα σχολεία ενώ το βίντεο μας "Η κα Ανακύκλωση"  προβλήθηκε στο κανάλι μας, στο  You Tube σε δημόσια προβολή και άρεσε σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι ενεργοποιήσαμε μικρούς και μεγάλους και όλοι μαζί ξεκινήσαμε να συγκεντρώνουμε ανακυκλώσιμα υλικά. Ακόμα και αν δεν πάρουμε βραβείο για την συγκέντρωση των υλικών είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε σε μια τέτοια προσπάθεια μαζί με άλλα σχολεία με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας, πηγών και υλικών.
Με λίγα λόγια προσεγγίσαμε διαθεματικά, ομαδοσυνεργατικά και βιωματικά το θέμα της Ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Και συνεχίζουμε ….
Το σύνθημα μας : Κάνε Ανακύκλωση και εσύ ! Δώσε στα υλικά νέα ζωή.

 


Στόχος δράσης

ΣΤΟΧΟΙ : Ενημέρωση για την βιώσιμη ανάπτυξη. Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση των μαθητών μας για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, καθώς και για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Δραστηριοποίηση των μαθητών και ενεργοποίηση των ίδιων και των γονέων τους για συγκέντρωση από κοινού ανακυκλώσιμων υλικών. Συνεργατικότητα, ομαδικότητα, καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Καλλιέργεια δημιουργικότητας και φαντασίας. Καλλιέργεια κριτικής σκέψης. Καλλιέργεια δεξιοτήτων του ενεργού πολίτη. Ενσυναίσθηση.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (2)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας