menu

Σύνδεση | Εγγραφή

39o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η γη είναι το μεγάλο μας σπίτι και η τύχη της .... βρίσκεται στα χέρια μας ...

Η γη είναι το μεγάλο μας σπίτι και η τύχη της ....  βρίσκεται στα χέρια μας ...
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

39o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το Σχολείο μας είναι ένα 10θέσιο σχολείο με 160 μαθητές και βρίσκεται στο Περιστέρι του Νομού Αττικής . Η πόρτα του σχολείου μας είναι ανοιχτή πάντα σε όλα τα παιδιά. Επιδίωξή μας είναι να περνούν τα παιδιά όμορφα στο σχολείο. Να αποτελεί επιθυμία των παιδιών να βρεθούν στο χώρο του. Προσπαθούμε όλοι μαζί, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να κρατάμε ζωντανό το κίνητρο της γνώσης με στοχευμένα καινοτόμα προγράμματα, δράσεις και τη συμμετοχή μας σε δίκτυα . Ο πιο σπουδαίος στόχος για μας είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ενσυναίσθησης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Μέσα από αυτούς τους δρόμους πιστεύουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας έτσι ώστε να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες του αύριο που θα προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο …


Διευθυντής Σχολείου

ΜΠΕΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 

Δημιουργία Περιβαλλοντικού Ομίλου . Τα παιδιά ανταποκρίνονται στην πρόσκληση, αναλαμβάνουν δράση με υιοθέτηση και διάδοση καθημερινών πρακτικών προστασίας του περιβάλλοντος και γίνονται διασώστες της γης. ( μαθητές Δ΄,Ε΄, ΣΤ΄με συνδιδασκαλίες μιας ώρας κάθε εβδομάδα εκτός διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δ1 και του Τ. Ένταξης.) 

https://youtube.com/shorts/jgaFl0Bvgjw

 

Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης καθώς και ανακύκλωσης μπαταριών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών σε κεντρικά σημεία του σχολείου μας με τη συνεργασία του Δήμου Περιστερίου, Kάδου Αφής και της Φωτοκύκλωσης. ( Τμήμα Ένταξης, Περιβαλλοντικός Όμιλος, A΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄)

Καινοτόμο πρόγραμμα «Στηρίζουμε Βόρεια Εύβοια», Επιτροπή Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (όλο το σχολείο).

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinningOδοιπορικό στη Βόρεια Εύβοια : Μελετώντας τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό της πλούτο”, (Tμήμα Ένταξης).

Συλλογή και αποστολή σχολικών στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας.

Συμμετοχή σε καμπάνια για την κλιματική αλλαγή  από το τοπικό δίκτυο “Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής”, με αφορμή τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26 στη Γλασκόβη με κατασκευή μεγαλόσχημης χειροτεχνίας και αποστολή μηνυμάτων  (Τ. Ένταξης, Δ2)

Ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού από τη Φωτοκύκλωση, τον Δήμο Περιστερίου και τη θεατρική παράσταση των παιδιών της Α΄ Τάξης για τη συστηματική ανακύκλωση συσκευασιών, μπαταριών, λαμπτήρων, οργανικών υλικών στο χώρο του σχολείου.(Τμήμα Ένταξης, Περιβαλλοντικός Όμιλος, A΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄)

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών από τον Περιβαλλοντικό Ομίλο για τη σωστή χρήση του κάδου κομποστοποίησης, με έντυπο υλικό από το Δήμο Περιστερίου. (Τμήμα Ένταξης, Περιβαλλοντικός Όμιλος, A΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄)

Ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή μέσα από κουίζ διερεύνησης ,βίντεο , εφαρμογές της ΝΑSA ( Περιβαλλοντικός όμιλος).                                                                                

πάγοι λιώνουν οι εικόνες παγώνουν. Πολυπλοκότητα και συνθετότητα περιβαλλοντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την κλιματική κρίση ( Περιβαλλοντικός όμιλος).

Καμπάνια ευαισθητοποίησης "Πράσινα Χριστούγεννα-Μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα"με κατασκευές  χριστουγεννιάτικων στολιδιών και χειροτεχνιών  από ανακυκλώσιμα υλικά (Τμήμα Ένταξης ,Περιβαλλοντικός όμιλος)

Συλλογή και αποστολή τροφίμων στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας.

Ενδοσχολική επιμόρφωση «Διαχείριση της κλιματικής κρίσης» από τον κ. Καλαϊτζίδη Δημήτρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, Εκπαίδευση για την Αειφορία στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. (Τμήμα Ένταξης, Περιβαλλοντικός Όμιλος, A΄,Β΄,Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄)

Καμπάνια για ενημέρωση και εμβάθυνση στους17 βιώσιμους στόχους (Περιβαλλοντικός όμιλος).

Επιμόρφωση για τους 17 στόχους

Διαγωνισμός του ΑΡΧΕΛΩΝ «Χελωνο – πρόκληση 4 :Xελωνάκια σε κίνδυνο” ( Περιβαλλοντικός όμιλος)

 Συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής της HELMEPA. ( Περιβαλλοντικός όμιλος)

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την ανακύκλωση των μπαταριών από την εταιρεία ΑΦΗΣ  με την κ. Σαλώμη Διακρούση και συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο τουρνουά ανακύκλωσης μπαταριών.

Ανακαλυπτική μάθηση για τη χρήση ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτιρίων για τη μείωση θερμοκρασίας των πόλεων, μέσα από  διαδικτυακή έρευνα, ανάλυση άρθρων και παρακολούθηση video, (Περιβαλλοντικός όμιλος).

Οι μαθητές ενώνουν τις φωνές τους για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση! Ανακαλύπτουν το θεσμό της “ώρας της γης” και συμμετέχουν σε αυτή τη δράση (Περιβαλλοντικός όμιλος).

Καμπάνια για βιώσιμες πόλεις και κοινότητες από το δίκτυο “Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής”  (Περιβαλλοντικός όμιλος).

 Καμπάνια για εξοικονόμηση ενέργειας από το δίκτυο “Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής” και ορισμός ομάδων περιφρούρησης της εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο ( Περιβαλλοντικός όμιλος) .

Συνδιδασκαλία εκπαιδευτικών ΣΤ2 – Περιβαλλοντικού , « παραγωγή ενέργειας  από τη χρήση των απορριμμάτων», μέσα από την κατασκευή ηλιακού φούρνου και την παραγωγή βιοαερίου.

Πράσινοι ντεντέκτιβς. Οι μαθητές του ομίλου γίνονται πράκτορες και εξερευνούν το γειτονικό παρκάκι  για να ανακαλύψουν εικόνες φυσικής ζωής και εικόνες γκρι, μη φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς ( Περιβαλλοντικός όμιλος).

Ποιο είναι το δικό σου αποτύπωμα στη γη ; Οικολογικό αποτύπωμα και τρόποι μείωσης της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου ( Περιβαλλοντικός όμιλος)

Συνδιδασκαλία εκπαιδευτικών ΣΤ2 -  Περιβαλλοντικού «το πράσινο της αυλής του σχολείου και οι λειτουργίες των δέντρων», μελέτη πεδίου.

Oι μαθητές παίρνουν συνέντευξη από τον κ. Ματθαίο Σανταμούρη καθηγητή Φυσικής Ενέργειας που έχει αναλάβει την έδρα υψηλής αρχιτεκτονικής απόδοσης Anita Lawrence στο Πανεπιστήμιο New South Wales, ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αυστραλίας στην έρευνα και την εκπαίδευση .

Ενημερωτικές παρεμβάσεις από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Α΄-ΣΤ΄)

Βιωματικό εργαστήριο με συνάδελφο εκπαιδευτικό και μελισσοκόμο με θέμα «Ο κόσμος της μέλισσας» και διάφανη κυψέλη.(Α΄, Β΄, ΣΤ΄, Περιβαλλοντικός Όμιλος, Τμήμα Ένταξης)

Bιωματικό  πρόγραμμα μας GREEN FUTURE της WE4ALL. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση τα παιδιά κινητοποιούνται να δρουν θετικά δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον παρακινώντας και τους μεγάλους να κάνουν το ίδιο.  (Α΄, Β΄, ΣΤ΄, Περιβαλλοντικός Όμιλος, Τμήμα Ένταξης)


Αποτελέσματα / επίδραση

Μέσα από τις παραπάνω δράσεις οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο θέμα των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής και αποφάσισαν ότι θέλουν να γίνουν πράκτορες για να σώσουν τη γη. 

Ανακάλυψαν μέσα από συνεργατικές διαδικασίες τη νέα γνώση σχετικά με τις βασικές έννοιες, τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους μετριασμού του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Κατανόησαν τη λειτουργία του φυσικού φαινομένου του θερμοκηπίου 

Κατανόησαν της επίδραση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην δημιουργία του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου και τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Αναγνώρισαν πολλές καθημερινές συνήθειες και επιλογές, οι οποίες συμβάλλουν στην εντατικοποίηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής.

Έμαθαν να βρίσκουν τρόπους, ατομικούς και συλλογικούς, για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ανέπτυξαν πρωτοβουλίες και τρόπους επίλυσης της κλιματικής αλλαγής και ανάληψη δράσης για έναν κόσμο πιο δίκαιο

Υιοθέτησαν στάσεις και συμπεριφορές και καθημερινές συνήθειες, θετικές προς το περιβάλλον.

Έμαθαν να συνεργάζονται με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος μέσα από την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και της επιχειρηματικότητας

Ευαισθητοποήθηκαν προκειμένου να φέρονται αλληλέγγυα σε ανθρώπους που είναι σε δύσκολες καταστάσεις

Εξοικειώθηκαν με εθελοντικές δράσεις.

Εκπαιδέυτηκαν σε καθημερινές δράσεις και κατηγοριοποιημένης ανακύκλωσης απορριμάτων, μπαταριών, λαμπτήρων , μικροσυσκευών , καπακίων και οργανικών υλικών στον κάδο κομποστοποίησης

Γνώρισαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας.Άρχισαν να εξοικονομούν ενέργεια στο σπίτι και στο σχολείο.

Ευαισθητοποιήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν σε θέματα προστασίας του δάσους.

Αντιλήφθηκαν ότι το δάσος δεν είναι μόνο δέντρα ,αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα που διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας.

Γενικότερα μπήκαν σε μία κατάσταση προβληματισμού για οτιδήποτε τους περιβάλλει και συνειδητοποίησαν ότι μέσα από τη συνεργασία και τη δράση μπορούμε να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον, για όλα τα πλάσματα πάνω στο μεγάλο μας σπίτι, τον Πλανήτη Γη.

 

 



Συνεργασίες

  1. Νιάρχου Ελένη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας.
  2. Δήμου Περιστερίου
  3. Εταιρεία Κάδος Αφής
  4. Εταιρεία Φωτοκύκλωσης
  5. Συμμετοχή σε τοπικό δίκτυο “Σχολεία για το κλίμα, νησίδες ανθεκτικότητας και αλλαγής”
  6. Συμμετοχή με αποστολή μηνυμάτων για την κλιματική αλλαγή στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26
  7. Συμμετοχή στο δίκτυο του Αειφόρου Σχολείου
  8.  Eλληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
  9. Συμμετοχή στο δίκτυο των Οικολογικών σχολείων
  10. Καλαϊτζίδη Δημήτρη, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου, Εκπαίδευση για την Αειφορία στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
  11. Σύλλογος προστασίας θαλασσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ
  12. Ματθαίο Σανταμούρη καθηγητή Φυσικής Ενέργειας που έχει αναλάβει την έδρα υψηλής αρχιτεκτονικής απόδοσης Anita Lawrence στο Πανεπιστήμιο New South Wales
  13. Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΝΙΑΝΙΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΖΑΒΡΑΔΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΛΙΚΟΥΡΤΗ ΜΑΡΙΚΑ

Στόχος δράσης

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΩΝ 17 ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Περιβαλλοντικός Όμιλος, Τμήμα Ένταξης, Α΄, Β΄,Γ΄,Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) Να ανακαλύψουν τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, να εξοικειωθούν , να προβληματιστούν και να αναπτύξουν δράσεις μέσα από τη συνεργασία, σχετικά με τους στόχους που θα κρίνουν ως πιο σημαντικούς για αντιμετώπιση. Να αναγνωρίζουν τα λογότυπα των στόχων και να εκφράζονται εικαστικά με αφορμή αυτούς. Να κινητοποιηθεί το κίνητρό τους για δράση και αλληλεγγύη για ένα κόσμο πιο όμορφο. Να ανακαλύψουν τα αγαθά της ειρήνης και να συναισθανθούν τους ανθρώπους που ζουν στον πόλεμο. Να δρουν εθελοντικά και να στηρίζουν τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ (Περιβαλλοντικός Όμιλος, Τμήμα Ένταξης, Β΄,Δ1΄) Να αναγνωρίσουν και κατανοήσουν τις βασικές έννοιες, τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους μετριασμού του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής Να γίνει μετάβαση από το προσωπικό βίωμα στο επίπεδο της τοπικής κοινότητας. Να συνειδητοποιήσουν ότι η αλλαγή του κλίματος έχει επηρεάσει την εναλλαγή των εποχών. Να γίνει αντιληπτό από τους μαθητές/τριες πως υπάρχουν φυσικά αίτια αλλαγής του κλίματος αλλά και αλλαγές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο. Κατανόηση της λειτουργίας του φυσικού φαινομένου του θερμοκηπίου Κατανόηση της επίδρασης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην δημιουργία του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου και τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Να αναγνωρίσουν πολλές καθημερινές συνήθειες και επιλογές, οι οποίες συμβάλλουν στην εντατικοποίηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής. Να βρουν τρόπους, ατομικούς και συλλογικούς, για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και τρόπους επίλυσης της κλιματικής αλλαγής και ανάληψη δράσης για έναν κόσμο πιο δίκαιο Να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές και καθημερινές συνήθειες, θετικές προς το περιβάλλον. Να συνεργάζονται με σκοπό την επίλυση ενός προβλήματος μέσα από την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης και της επιχειρηματικότητας Να αποκτήσουν οι μαθητές Οικολογική συνείδηση και να συνειδητοποιήσουν ότι οι κλιματικές αλλαγές πλήττουν ανθρώπους και ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη και πως μπορούν να βρουν τρόπους για να βοηθήσουν τον πλανήτη. ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ (Περιβαλλοντικός Όμιλος, Τμήμα Ένταξης, Α΄, Β΄,Γ΄,Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) Να αναγνωρίσουν τι είδους σκουπίδια παράγουμε, τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται και τον κύκλο ζωής τους. Να κατακτήσουν τη διαδικασία ανακύκλωσης στον μπλε κάδο, κ.ά. Να επαναχρησιμοποιούν με δημιουργικό τρόπο άχρηστα υλικά. Να εκπαιδευτούν σε καθημερινές δράσεις και κατηγοριοποιημένης ανακύκλωσης απορριμάτων, μπαταριών, λαμπτήρων , μικροσυσκευών , καπακίων και οργανικών υλικών στον κάδο κομποστοποίησης Να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να διαμορφώσουν έναν τρόπο σκέψης σχετικά με την κατανάλωση και διαχείριση υλικών με τελικό στόχο όχι την αύξηση της ανακύκλωσης αλλά τη μη παραγωγή αποβλήτων Να λειτουργούν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες υπεύθυνα και ομαδικά για την ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων και να γίνει το σχολείο τόπος συλλογής και ανακύκλωσης πολύτιμων ανακυκλώσιμων υλικών του σπιτιού και του σχολείου. Να δημιουργούν κατασκευές και χριστουγεννιάτικα στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά. ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Περιβαλλοντικός όμιλος ,ΣΤ2) Να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρόπους για την εξοικονόμηση ενέργειας.(ΣΤ2, Περιβαλλοντικός όμιλος) Να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΣΤ2, Περιβαλλοντικός όμιλος) Να διαπιστώσουμε τρόπους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας στο χώρο του σχολείου και του σπιτιού και πώς θα δραστηριοποιηθούμε για να το πετύχουμε αυτό. Να διαπιστώσουμε πώς παράγεται το βιοαέριο , εναλλακτικής μορφής ενέργειας μέσα από τις φλούδες φρούτων και λαχανικών.(ΣΤ2, Περιβαλλοντικός όμιλος) Να κατανοήσουμε τα αποτελέσματα και το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας μέσα από την κατασκευή ηλιακού φούρνου.(ΣΤ2, Περιβαλλοντικός όμιλος) Να ανακαλύψουν τη χρήση ψυχρών υλικών στην κατασκευή κτιρίων για τη μείωση θερμοκρασίας των πόλεων, και να εξοικειωθούν για τη δομή των ερωτήσεων για μία συνέντευξη (Περιβαλλοντικός όμιλος, ΣΤ2΄). ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ (Περιβαλλοντικός, Β, ΣΤ2) Να γνωρίσουν τα δέντρα της αυλής και να φτιάξουν την ταυτότητα του καθενός από αυτά. Να υπολογίζουν κατά προσέγγιση την ηλικία ενός δέντρου. Να ευαισθητοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν σε θέματα προστασίας του δάσους. Να αντιληφθούν ότι το δάσος δεν είναι μόνο δέντρα ,αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα που διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας. Να κατανοήσουν καλύτερα το δάσος και να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του, τις λειτουργίες του, την σημασία και προσφορά των δασών στον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και στον πλανήτη γη Να αναπτύξουν έναν κώδικα θετικής συμπεριφοράς απέναντι στο δάσος, να ενημερωθούν για τους κινδύνους που το απειλούν και να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της προστασίας του ,αφού υγιή και πράσινα δάση σημαίνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Χρόνος δράσης

Νοέμβρης2021 - Ιούνιος 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας