menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η γη αρρωσταίνει …. Μπορείς να βοηθήσεις;

Η γη αρρωσταίνει …. Μπορείς να βοηθήσεις;
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές συμμετέχοντας σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα βασιζόμενο στους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης έκαναν διάφορες συζητήσεις και γνώρισαν τον κάθε ένα στόχο ξεχωριστά. Η παρούσα ανάρτηση σχετίζεται με τον Στόχο 13 «Δράση για το κλίμα». Οι μαθητές συζήτησαν για το τι είναι η κλιματική αλλαγή, ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, πως προκαλείται και τι επιπτώσεις προκαλούνται στο περιβάλλον αλλά και στις δικές του ζωές. Μέσω των ψηφιακών υλικών (βίντεο, εικόνες, τραγούδια, παραμύθια αλλά και ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια) οι μαθητές κατανόησαν και ενημερώθηκαν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Μετά την προβολή των παραπάνω, δημιουργήθηκε ο προβληματισμός τι μπορούν όμως να κάνουν οι άνθρωποι για να μην καταστρέφεται η γη μας και να μην υπερθερμαίνεται. Μέσα από συζητήσεις, οι μαθητές εξέφρασαν τις σκέψεις τους αλλά και τους προβληματισμούς τους. Έτσι, συζητήσανε για τις συμπεριφορές που πρέπει να αλλάξει ο άνθρωπος ώστε η γη να μην υπερθερμαίνεται. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για την ανακύκλωση κ.α. Στην συνέχεια όλοι μαζί οι μαθητές δημιούργησαν ένα κολάζ καταγράφοντας τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ο κάθε μαθητής αποτύπωσε με το δικό του τρόπο μέσω της ζωγραφικής, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος. Τέλος, οι μαθητές έφτιαξαν την γη να είναι χαρούμενη και κάτω από εκείνη ζωγράφισαν τρόπους ώστε να μην υπερθερμανθεί και αρρωστήσει.

Στόχοι ήταν οι μαθητές:

  • Να ευαισθητοποιηθούν για τα περιβαλλοντικά ζητήματα
  • Να ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή
  • Να κατανοήσουν ποιοι ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή και τι προβλήματα προκαλεί στο περιβάλλον και γενικότερα στις ζωές των ανθρώπων και των ζώων
  • Να γνωρίσουν τρόπος αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή
  • Να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την κλιματική αλλαγή και να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον

 

Νηπιαγωγός: Παπανικολάου Μαριάννα Σωτηρία


Στόχος δράσης

Στόχος 13

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας