menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Νικολάου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η Γεωμετρία των Λυγμών

Η Γεωμετρία των Λυγμών
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η Γεωμετρία των Λυγμών, είναι μία ταινία που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ανάδειξης και της αποδοχής όλων των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών αλλά και των πολιτών. Στόχος μας, είναι μέσω του βίντεο να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα της κοινωνίας η οποία ακόμα και σήμερα τοποθετεί τα άτομα αυτά στο περιθώριο.

Καταπιαστήκαμε με ένα ευαίσθητο και λεπτό θέμα. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή των μαθητών ήταν τέτοια που μας εξέπληξε. Συμμετείχαν και δημιούργησαν μία ασπίδα προστασίας στα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ χωρίς αναστολές ή ντροπές. Συμβούλεψαν τους συμμαθητές τους, την κοινότητα, γενικά όλους τους πολίτες για την ανάγκη της αποδοχής των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Λώλη, Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμπειρογνώμονα  και Εκπαιδευτή  του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Αστυνόμευση Εγκλημάτων Μίσους με βάση το Σεξουαλικό Προσανατολισμό και Ταυτότητα Φύλου. Του γνωστού μουσικοσυνθέτη, κ. Σταμάτη Κραουνάκη για τη βοήθειά του και τη στήριξή του στο εγχείρημά μας και της Ηθοποιού  κ. Δώρας Χρυσικού, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Παρακολουθήστε το video και δείτε αυτό που σας περιγράφουμε. Πραγματικά θα συγκινηθείτε!


Στόχος δράσης

Να υπερασπίζονται οι μαθητές τις σεξουαλικές προτιμήσεις των συμμαθητών τους, να τους προστατεύουν και να γίνουν αρωγοί του μηνύματος:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας