menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η γειτονιά µας µέσα από τα µάτια των µικρών eco- πειραµατιστών!

Η γειτονιά µας µέσα από τα µάτια των µικρών eco- πειραµατιστών!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στεγάζεται στο Μέγαρο Ακαδημίας, στην πλατεία Ιωάννη Ζίγδη, στο κέντρο της πόλης του νησιού. Έχει 171 μαθητές ηλικίας 6-12 ετών, κατανεμημένα σε εννέα τμήματα, και 20 εκπαιδευτικούς ποικίλων ειδικοτήτων.


Διευθυντής Σχολείου

Σταματία Μαντικού

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στη συγκεκριμένη δράση το αντικείμενο της έρευνας μας  ήταν η γειτονιά των μαθητών μας. Διερευνώντας τη γειτονιά τους και αναδεικνύοντας δυνατά και αδύνατα σημεία της θα μπορούν να αναλάβουν δράσεις ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία στην οποία ζουν τώρα και θα διαμορφώσουν στάσεις και αξίες ώστε θα μπορούν να περάσουν και σε δράσεις σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο. Αφού εξερεύνησαν τη γειτονιά τους ανάδειξαν τα δυνατα της σημεία δημιουργώντας τους δικούς τους χάρτες . Εντόπισαν σημεία καλαίσθητα, σημεία που αξίζουν περοσσότερη μελέτη και προσοχή από τους συμπολίτες τους και επεσήμαναν πόσο αυτά επιδρούν  στην υγεία των πολιτών και την ευεξία. Στη συνέχεια ανέδειξαν  σημεία που χρήζουν παρέμβασης κάνονατς  αναφορά στις βιώσιμες πόλεις και πόσο σημαντικές είναι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ως μικρή δημοσιογράφοι κατέγραψαν ιστορίες ανείπωτες που είχαν σχέση με τη γειτονιά τους.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Στόχος δράσης

Ως αειφόρο σχολείο έχουμε ως κυρίαρχο μας σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας με βάση τους Παγκόσμιους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να διαμορφώσουμε τους Ενεργούς Πολίτες του Αύριο, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση για το πλανήτη μας. Οι στόχοι της δράσης μας είχαν ως βασικό μέλημα την ενημέρωση & ενεργοποίηση των μαθητών γύρω από τις έννοιες της ατομικής και συλλογικής Υπευθυνότητας του μαθητή και κατά επέκταση του Ενεργού Πολίτη με βάση τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας