menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείο Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η εναλλαγή των εποχών και η κλιματική αλλαγή

Η εναλλαγή των εποχών και η κλιματική αλλαγή
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Νηπιαγωγείο Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης

Κολεγίου "ΔΕΛΑΣΑΛ"


Διευθυντής Σχολείου

Βάνα Παπαγιάννη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που αφορούσε έναν από τους  17 παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα τη δράση για το κλίμα. Το θέμα επιλέχθηκε, επειδή ένα υγιές περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και ένα απαραίτητο θεμέλιο για έναν ειρηνικό και βιώσιμο κόσμο. Οι δραστηριότητες οι οποίες αναπτύχθηκαν ήταν εξ’ ολοκλήρου βιωματικές και επικοινωνιακές και για τη διεξαγωγή τους η κύρια τεχνική διδασκαλίας που αξιοποιήθηκε ήταν η μέθοδος του θεατρικού παιχνιδιού με στοιχεία μουσικοκινητικής. Παράλληλα, αξιοποιήσαμε και οπτικοακουστικά μέσα, για να μπορέσουν τα παιδιά να αντιληφθούν καλύτερα κάποια δύσκολα ζητήματα σε σχέση με το περιβάλλον, μέσω της οπτικοποίησης.


Αποτελέσματα / επίδραση

Με το τέλος της δράσης φάνηκε ότι, μετακινήθηκαν οι αντιλήψεις των παιδιών σε σχέση με την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον. Αρχικά, αντιλαμβάνονταν μόνο την ευθύνη των ανθρώπων όσον αφορά τα σκουπίδια, ενώ στο τέλος του προγράμματος άρχισαν να σκέφτονται και άλλα ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή (π.χ. τρύπα του όζοντος, άνοδος θερμοκρασίας του πλανήτη). Για το κλείσιμο του προγράμματος και την ευαισθητοποίηση και άλλων ανθρώπων, δημιουργήθηκε με συνεργασία νηπιαγωγών και παιδιών ένα βίντεο.



Συνεργασίες

1. Επίσκεψη από την οργάνωση i-Sea για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την προστασία των θαλασσών
2. Βιωματικό εργαστήριο διατροφής από την ομάδα Play Healthy με τίτλο "Κάθε εποχή έχει το δικό της χρώμα".


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τζήκα Νατάσα, Κουρμπέτσου Κυριακή

Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν τα παιδιά τη σειρά των εποχών. Να αντιληφθούν την επιρροή του ανθρώπου στο περιβάλλον. Να απαριθμούν τους τρόπους που επηρεάζει ο άνθρωπος το περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά των εποχών. Να συνειδητοποιήσουν την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις αυτής στον πλανήτη και τον άνθρωπο. Να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου και του χορού σε σχέση με ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριος 2023 - Απρίλιος 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας