menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό σχολείο Παζινού

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η Εκδρομή

Η Εκδρομή
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

   Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022 η τετάρτη τάξη του δημοτικού σχολείου Παζινού πραγματοποίησε μία σειρά δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον. Η όλη διαδικασία αποτυπώνεται σε ένα χρονοδιάγραμμα τριών μηνών. Συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των εργαστηρίων δεξιοτήτων στην ενότητα  " Ευ ζην ". Οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικοακουστικά αποσπάσματα εκπαιδευτικών βίντεο . Γνώρισαν σπάνια είδη ζώων και φυτών, αναλογίστηκαν τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος και προβληματίστηκαν για την παρούσα κατάσταση. Γνώρισαν τις αιτίες που η χλωρίδα και η πανίδα καταστρέφεται και κατέγραψαν τις απόψεις τους. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και άντλησαν πληροφορίες από το διαδίκτυο αλλά και το φυσικό περίγυρο για το πόσο πολύτιμη είναι η ευημερία του γήινου διάκοσμου.

   Το προϊόν όλης αυτής της ενέργειας είναι μία ταινία μυθοπλαστικού περιεχομένου που σχολιάζει την καταστροφή της φύσης και προτείνει λύσεις μέσα από τα στόματα των μαθητών.


Στόχος δράσης

1.Απόκτηση γνώσεων για τοευρύτερο φυσικό περιβαλλον , 2.Συνειδητοποίηση της σημαντικότητάς του 3. Λύσεις για αυτό το πρόβλημα 4. Κριτική σκέψη 5. Ψηφιακός γραμματισμός 6. Αγάπη για κάθε ζωντανό οργανισμό 7. Ενσυναίσθηση σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος 8. Συλλογικότητα 9. Δημιουργικότητα 10 . Ενδυνάμωση της εκφραστικότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας