menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τις δασκάλες τους μέσα από προβολές βίντεο για τη ρύπανση του πλανήτη εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης πλαστικών .Συζήτησαν για τα είδη των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό τους σε ειδικούς κάδους ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Έτσι, ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν πλαστικές συσκευασίες και να διαχωρίζουν τα απορρίμματα στους ειδικούς κάδους που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου.

Μάλιστα, προθυμοποιήθηκαν να συλλέγουν πλαστικά καπάκια καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  και να τα προσφέρουν στο πρόγραμμα του Δήμου Προποντίδας προκειμένου  να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια,απινιδωτές και είδη σχολικού εξοπλισμού για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, οι μικροί μαθητές της Α`τάξης έκαναν πράξη την ανακύκλωση και διαθεματικά κατασκευάζοντας από ανακυκλώσιμα υλικά γεωμετρικά σχήματα, καρτέλες αρίθμησης και πρωτότυπα παιχνίδια!


Αποτελέσματα / επίδραση

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων ήταν να καλλιεργηθεί στους μαθητές μία νέα στάση ζωής για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου ώστε να ζει αρμονικά με το φύση και να έχει καλή υγεία. Τέλος, αυξήθηκε το ενδιαφέρον τους για εθελοντικές δράσεις. 



Συνεργασίες

Με μαθητές,γονείς και τον Δήμο Προποντίδας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΡΑΣΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕ70, ΠΑΥΛΟΥΔΗ ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΠΕ70

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ιστοσελίδα σχολείου, ιστοσελίδα Δήμου Προποντίδας,ηλεκτρονικό περιοδικό Halkidikifocus, Facebook.


Στόχος δράσης

Στόχοι: Η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των παιδιών ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ίδιων αλλά και των συνανθρώπων τους. Ακόμη , η προαγωγή αξιών όπως η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια, ο σεβασμός για το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, η καλλιέργεια της χαράς της δημιουργίας και της εθελοντικής προσφοράς.

Χρόνος δράσης

Όλο το έτος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας