menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η Ανακύκλωση γίνεται Τέχνη

Η Ανακύκλωση γίνεται Τέχνη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Μπορεί ένα ευτελές υλικό να παράγει τέχνη; Το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Η Ανακύκλωση γίνεται Τέχνη» αποσκοπεί στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους μαθητές αλλά και στην έκφραση μηνυμάτων μέσω της τέχνης και της δημιουργίας.

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν έργα τέχνης χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη διάφορα υλικά που πετάμε καθημερινά στα σκουπίδια όπως καπάκια, αλουμίνιο, χαρτί κλπ. ανάγοντας έτσι την ανακύκλωση σε συλλογική μορφή δημιουργίας και έκφρασης. Η μάθηση μέσω της πράξης, η σύνθεση, η εργασία σε ομάδες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εξέλιξη του προγράμματος.

Για την δημιουργία του προγράμματος κάθε παιδί είχε μαζί του μια συσκευασία που ανακυκλώνεται (χάρτινη συσκευασία από μπισκότα ή κουτάκι αλουμινίου ή πλαστικό μπουκαλάκι νερού). Έμαθαν για τον πλανήτη γη όπου ζούμε και την ανάγκη που υπάρχει να μην αδειάζουμε τις αποθήκες του από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η μαγική κίνηση η Ανακύκλωση. Μέσα από παιχνίδια, θα παιδιά γνώρισαν τι υλικά ανακυκλώνονται. Έκαναν «Το Ταξίδι της σακούλας Πόλυ» και τις περιπέτειες που έζησε μέχρι να την ανακυκλώσουν.


Στόχος δράσης

Βασικός στόχος τού προγράμματος είναι να ενημερώσει και να αφυπνίσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας