menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα ιδρύθηκε το 1992. Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια (Πληροφορικής, Φυσικοχηµείας, Βιολογίας, Τεχνολογίας), αίθουσα εκδηλώσεων, σχολική βιβλιοθήκη και τα αναγκαία γραφεία. Από το 1996, το σχολείο υλοποιεί, το πρωτοποριακό για τα Ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα πρόγραμμα «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου», στα πλαίσια του έργου ΣΕΠΠΕ, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Από την περίοδο εφαρμογής του προγράμματος και μέχρι σήμερα, οι αίθουσες τµηµάτων έχουν αντικατασταθεί από αίθουσες μαθημάτων στις οποίες προσέρχονται οι µαθητές/τριες, ενώ έχουν τον δικό τους προσωπικό χώρο για τις τσάντες και τα βιβλία τους. Όλες οι αίθουσες είναι εξοπλισµένες µε σύγχρονα εκπαιδευτικά εποπτικά μέσα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθµιση της παρεχόµενης γνώσης. Επιπλέον πέντε από τις αίθουσες διαθέτουν διαδραστικούς πίνακες. Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες µαθηµάτων η σχολική µας µονάδα έχει Σχολική Βιβλιοθήκη, υψηλού επιπέδου. Με στόχο την πολύπλευρη καλλιέργεια, που συμβάλλει στην οικοδόμηση σωστής, ολοκληρωμένης προσωπικότητας, µε το ήθος και την αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν κάθε πολιτισµένο άτοµο δίνουμε κάθε χρόνο τη δυνατότητα-ευκαιρία στους μαθητές/τριες µας, παράλληλα µε τις εγκύκλιες γνώσεις να παρακολουθήσουν αξιόλογα θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά προγράµµατα, να επισκεφθούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και χώρους πολιτισμού, να συµµετάσχουν σε διαγωνισµούς και σε διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες καλλιέργειας. Από το 2019 - 2020 το σχολείο μας υλοποιεί το ευρωπαικό πρόγραμμα ERASMUS+ KA3 "BePArt" με στόχο τη συμμετοχή των νέων στη διαχείριση του σχολείου. Από το 2020-2021, υλοποιεί 3 προγράμματα ERASMUS+ KA2 με θέμα την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας, την κλιματική αλλαγή, την προστασία της απτής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.


Διευθυντής Σχολείου

Περτσινίδου Κορίνννα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές που ανήκουν στην Ομάδα UNESCO του σχολείου μας και  στο πλαίσιο  του μαθήματος της Πληροφορικής εκπόνησαν εργασίες για το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης (εφαρμογές, οφέλη, μειονεκτήματα, ηθική διάσταση). Εξέτασαν το θέμα της βελτίωσης της εργασίας και την αύξηση της οικονομικής παραγωγικότητας με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης.  Όλες οι εργασίες είναι ανερτημένες σε ένα padlet: https://padlet.com/corinna_pertsin/r8t2ywv2vj4vlkfz

Οι μαθητές παρακολούθησαν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, τη Διαδικτυακή Ημερίδα, με διακεκριμένους επιστήμονες και θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη, που διοργανώθηκε Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνδεμένων Σχολείων (ASPnet) της UNESCO και τη Λεόντειο Σχολή.

Τέλος την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 6ο Μαθητικό Συμπόσιο των Συνδεδεμένων Γυμνασίων της UNESCO ASPnet 2021 με θέμα την «Ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης», όπου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν σε επιτροπές με μαθητές των άλλων Συνδεδεμένων Γυμνασίων της UNESCO. Τα πορίσματα κατόπιν κατατέθηκαν για ψηφιση στην ολομέλεια.

Πριν την έναρξη των επιτροπών, προβλήθηκαν τα βίντεο των μαθητών  και βεβαίως το δικό μας που είχαμε ετοιμάσει γι αυτό τον σκοπό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας: 

http://2gym-gerak.att.sch.gr/portals/?page_id=10126

 

Στόχος δράσης

Οι μαθητές να γνωρίσουν τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, τα οφέλη και τα μειονεκτήματα και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποηθεί

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας