menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΔΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

GREEN REPORTERS- ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

GREEN REPORTERS- ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Με αφορμή την φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στο δίκτυο σχολείων ASPnet και με θέμα:

«Οι επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή στα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς» επιλέξαμε ως τρόπο προσέγγισης μεταξύ άλλων τη δημιουργία μιας εφημερίδας από τους μαθητές της Στ τάξης.

Δημιουργήθηκε λοιπόν  μια μαθητική εφημερίδα με τίτλο Green Reporters  η οποία αποτελείται από δυο τεύχη. Το 1ο τεύχος περιλαμβάνει άρθρα των μαθητών σχετικά με ορισμένα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς  τα οποία κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή. Επίσης, οι μαθητές  καταπιάστηκαν με την έννοια της κλιματικής αλλαγής ,το φαινόμενο του θερμοκηπίου κα. Το τεύχος αυτό είναι στα ελληνικά.

Το 2ο τεύχος  δημιουργήθηκε με αφορμή την ημέρα της Γης κι εκεί οι μαθητές δημιούργησαν άρθρα περιβαλλοντικού περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων της κομποστοποίησης  ,τα οφέλη της ανακύκλωσης, τη μόλυνση των υδάτων κα. Τέλος ,στην εφημερίδα δημοσιεύτηκαν ένα ποίημα και ένα σταυρόλεξο μαθητών καθώς και διάφορα online κουίζ που βρήκαν οι μαθητές από το διαδίκτυο . Το τεύχος αυτό είναι στα αγγλικά.


Στόχος δράσης

Οι στόχοι αυτής της δράσης ήταν οι εξής: •εξοικείωση με την έννοια της κλιματικής αλλαγής (όξινη βροχή, μόλυνση του αέρα, το φαινόμενο του θερμοκηπίου • να μάθουμε τι είναι η UNESCO και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς • να μελετήσουμε με ποιο τρόπο επηρεάζονται τα μνημεία από την κλιματική αλλαγή • να ενημερωθούμε με ποιες ενέργειες μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε • να σκεφτούμε ποιες καθημερινές συνήθειες πρέπει να αλλάξουμε • να αναγνωρίσουμε τη σημασία της ανακύκλωσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας