menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΕΝΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Grapes greek yogurt

Grapes greek yogurt
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Grapes greek yogurt λέγεται η εταιρεία μας.Το προΪόν που θα παράγουμε είναι ένα τρόφιμο.Ένα γιαούρτι από κατσικίσιο γάλα,εμπλουτισμένο με χυμό σταφυλιού.Όλα βιολογικής καλλιέργιας.Μία σπουδαία επιλογή για την υγιεινή διατροφή. Προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Βιολογικά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.Τα βιολογικά τρόφιμα είναι προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε αυτά αναγνωρίζοντας την υψηλή ποιότητά τους.Άλλωστε το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα super food αναγνωρισμένο παγκοσμίως.Άρα ξεκινάμε με κάτι που από μόνο του έχει μια τεράστια δυναμική.

Το ιδιαίτερο της ιδέας μας είναι πως το τρόφιμο μας θέλουμε να απευθύνεται κυρίως στη σύγχρονη γυναίκα.Τα οφέλη του στραγγιστού κατσικίσιου γιαουρτού σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική δράση του σταφυλιού μπορούν να δώσουν ότι χρειάζεται μια γυναίκα στην καθημερινότητά της. 


Αποτελέσματα / επίδραση

1.Οι μαθητές θέλουν μετά τις σπουδές τους να γυρίσουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα,που θα πρέπει σε αυτή τη χώρα να του δοθεί μεγαλύτερη προώθηση.Η Ελλάδα λόγω κλίματος και εδάφους παράγει τα πιο υπέροχα γεωργικά προΪόντα,φρούτα και λαχανικά.

2.Η αξία των βιολογικών αγαθών έχει γίνει γνωστή σε όλο των κόσμο και η παραγωγή και η κατανάλωσή τους βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία.

3.Απευθυνόμαστε στο καταναλωτικό κοινό με ένα προΪόν που μόνο ευεργετικές ιδιότητες μπορεί να έχει άρα δεν δημιουργούμε κάτι που  θα ξεγελάσει τον καταναλωτή αλλά ακριβώς το αντίθετο και θα θέλαμε να μας εμπιστευτεί.

4.Από τις έρευνές μας σε ευρωπαΪκό και παγκόσμιο επίπεδο ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης τα βιoλογικά είναι ψηλά στην προτίμηση  όλων των καταναλωτών και των vegan.

5.Βοηθάμε και συμβάλουμε ενεργά στην αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας που τόσο πολύ έχει πληγή με τη συμβατική καλλιέργεια και την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. 



Συνεργασίες

Οι μαθητές και τα μέλη της ομάδας μας είναι παιδιά που πρέρχονται από αγροτικές οικογένειες που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.Βέβαια οι ίδιοι τους είναι μαθητές της β΄λυκείου και επιθυμούν να σπουδάσουν Αγροτική ανάπτυξη,Φυτική παραγωγή και Διοίκηση Επιχειρήσεων ώστε να εξελίξουν και να πραγματοποιήσουν τα σχεδιά τους.Η μέχρι τώρα γνώση τους από τις οικογενειακές επιχειρήσεις τους θεωρούν πως αποτελούν τη βάση για να πραγματοποιήσουν και  να εξελίξουν την ιδέα τους.Ήδη έχουμε κάνει τις επαφές μας με το εργοστάσιο bioagros(Κρύα Βρύση Ν.Πέλλας) που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να μας βοηθήσει στο εγχείρημά μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παπαδοπούλου Παρθένα, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

Στόχος δράσης

Αειφόρος ανάπτυξη, νεανική επιχειρηματικότητα

Χρόνος δράσης

Σχολικό έτος 2021-2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας