menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Γνωρίζω το σώμα μου και τρέφομαι σωστά

Γνωρίζω το σώμα μου και τρέφομαι σωστά
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στις μέρες μας, η διατροφή του σύγχρονου Έλληνα επηρεάζεται από το δυτικό τρόπο διατροφής. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, τα οικονομικά και άλλα προβλήματα των ανθρώπων, η είσοδος των γυναικών στο χώρο εργασίας και άλλα, έχουν ανατρέψει την παράδοση και πλέον αφιερώνεται λίγος χρόνος στην προετοιμασία των γευμάτων, αναζητώντας πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις που περιλαμβάνουν ανθυγιεινές τροφές. Τέλος, η οικογένεια και το σχολείο θα πρέπει να επιμένουν στην μύηση των παιδιών στη σωστή διατροφή ώστε να τους γίνει τρόπος ζωής και να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που είναι βλαβερά για την υγεία τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές έμαθαν ότι η σωστή διατροφή είναι μια διατροφική συνήθεια που ειδικά στις μέρες μας μπορεί να είναι η λύση για πολλές σύγχρονες ασθένειες και οτι λαχανικά, τα φρούτα και το ελαιόλαδο αποτελούν τη βάση της. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων προϊόντων είναι περιορισμένη.

Τα προϊόντα που επιλέγουμε για την παρασκευή των γευμάτων μας πρέπει να είναι βιολογικά, φρέσκα και καλής ποιότητας να πίνουμε πολύ νερό γιατί βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ



Συνεργασίες

Επίσκεψη των μαθητών στο Super Market ώστε να κατανοήσουν τι είναι καλό και τι όχι με το διάβασμα των συστατικών των προϊόντων και την επίσκεψη από Διατροφολόγο οπού μας έμαθε πολλά νέα πράγματα και τα παιδιά ενθουσιάστηκα με την νέα γνώση.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΚΟΥ

Στόχος δράσης

Να αντιλαμβάνονται οι μαθητές την αναγκαιότητα της υγιεινής διατροφής και να αντιλαμβάνονται πως τα είδη των τροφών επηρεάζουν το σώμα μας.

Χρόνος δράσης

3 Εβδομάδες

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας