menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ

ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, δεν ήταν δυνατό να μας αφήσει ασυγκίνητους.

Οι εκπαιδευτικοί μας  σε συνεργασία με το 15 μελές συμβούλιο των μαθητών μας σχεδίασαν διάφορες δράσεις προκειμένου να τιμήσουμε την μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, περνώντας έτσι το μήνυμά μας κατά της οπαδικής βίας.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ευαισθητοποιήθηκαν ενάντια στην οπαδική βία και τις ολέθριες επιπτώσεις της και με προθυμία συμμετείχαν στις δράσεις που υλοποιήσαμε. Τα μηνύματά τους διαχύθηκαν στην τοπική κοινωνία και έφτασαν σε κάθε οικογένεια της πόλης μας. Με τη συμμετοχή της δράσης μας στο διαγωνισμό του Βravo school ευελπιστούμε ότι τα μηνύματα κατά της οπαδικής βίας θα ακουστούν σε όλη την Ελλάδα, ευαισθητοποιώντας τους νέους, με σκοπό την εξάλειψη της οπαδικής βίας.



Συνεργασίες

Οι δράσεις μας ξεκίνησαν την Τσικνοπέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, και ολοκληρώθηκαν μερικές ημέρες αργότερα.

Αρχικά, οι  μαθήτριες και οι μαθητές μας διάλεξαν το σύνθημα του τμήματός τους και το έγραψαν με χρωματιστές κιμωλίες σε έναν από τους τοίχους του σχολείου, που τους παραχωρήθηκε για αυτόν τον λόγο. Το κεντρικό σύνθημα του τοίχου «-Τι ομάδα είσαι;» -«ΑΛΚΗΣ!»

Έπειτα, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο και με τα σώματά τους σχημάτισαν το όνομα του αδικοχαμένου Άλκη.

Στο κλειστό μας γυμναστήριο ένας τοίχος αποτέλεσε τον καμβά για τη δημιουργία ενός γκράφιτι «ΑΛΚΗ ΖΕΙΣ (Μη με χτυπάτε άλλο)» το οποίο σχεδίασαν και φιλοτέχνησαν μαθήτριες και μαθητές μας.

Στον ίδιο χώρο, το γυμναστήριο, μαθήτριες και μαθητές μας, ντυμένοι με φανέλες ομάδων, γύρισαν ένα βίντεο με τίτλο «Γκολ στη Βία, Πάσα στη Φιλία» περνώντας μηνύματα κατά της οπαδικής βίας.

Μουσική επένδυση του βίντεο το τραγούδι ΓΚΟΛ των LOCOMONDO

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων συνεργάστηκαν: η Διευθύντρια, κ. Μουστάκα Θεοδώρα, ΠΕ02, ο Υποδιευθυντής, κ Τσιάρας Νικόλαος, ΠΕ86, η Υποδιευθύντρια, κ. Σακοράφα Μαρία, ΠΕ06, η κ. Δημητριάδη Αναστασία, ΠΕ08 και η κ. Τζορβατζή Αγαθονίκη, ΠΕ02.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

1.Η παραγωγή βίντεο, το οποίο προβλήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου και αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του σχολείου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα τοπικά ΜΜΕ ενώ προωθήθηκε στα mail των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών /τριών του σχολείου και 2. η συμμετοχή της δράσης στο διαγωνισμό Bravo school


Στόχος δράσης

Να περάσουμε το μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, να προβάλουμε την αγάπη για τον αθλητισμό, να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, τοπική κοινωνία

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριος 2022

Τόπος Δράσης

3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας