menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Γιορτή Παιδικού Βιβλίου

Γιορτή Παιδικού Βιβλίου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ.


Διευθυντής Σχολείου

ΜΑΓΓΟΥ ΕΛΕΝΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Μια όμορφα οργανωμένη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου με καλεσμένους αγαπημένους συγγραφείς (Λίλια Γκούνη- Σοφικίτη, Ματίνα Ζαγκότη, Ελεωνόρα Κόκκινου και Αλέξανδρο Μόκια), με πολλά εργαστήρια εικαστικών, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, δραματοποίησης και κατασκευής ομαδικών έργων καθώς επίσης και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Αρχοντικού Καράσσου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η γιορτή απευθυνόταν σ' όλα τα παιδιά της πόλης μας και ήταν ανοιχτή σε όλους τους φίλους του Παιδικού Βιβλίου.


Αποτελέσματα / επίδραση

Μεγάλη η συμμετοχή του κοινού τόσο στο πρώτο μέρος της γιορτής που περιλάμβανε παρουσιάσεις Παιδικών Βιβλίων και αναφορές στα οφέλη της παιδικής λογοτεχνίας όσο και κατα τη διάρκεια των εργαστηρίων τα οποία υποστηριζόταν από συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και γονείς. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί και προετοιμαστεί από τους συγγραφείς και τις παιδαγωγούς, οι γονείς των παιδιών κινήθηκαν στο χώρο που είχαν στηθεί πάγκοι με βιβλία, συζήτησαν με τους συγγραφείς, ξεφύλλισαν βιβλία, ενημερώθηκαν για νέες κυκλοφορίες βιβλίων. Η διάρκεια της εκδήλωσης επέτρεψε σε μικρούς και μεγάλους να εμπλακούν σε όποια δραστηριότητα ήθελαν, να ισχυροποιήσουν τις σχέσεις τους με το παιδικό βιβλίο, να εκφραστούν  και να ψυχαγωγηθούν 



Συνεργασίες

Η γιορτή Παιδικού Βιβλίου συνδιοργανώθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου, το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου, τα βιβλιοπωλεία του Τυρνάβου και με την υποστήριξη του Δήμου Τυρνάβου.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΜΑΓΓΟΥ ΕΛΕΝΗ , ΖΙΩΓΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Αφίσα, προσκλήσεις, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τοπικές εφημερίδες.


Στόχος δράσης

Ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο. Γνωριμία με συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Προαγωγή της συνεργατικότητας και της επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών. Εμπλοκή των μαθητών σε δράσεις με αφορμή μια ιστορία ή ένα παραμύθι(θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, δραματοποίηση παραμυθιού). Δημιουργία ομαδικών εικαστικών έργων- θεατρικών παιχνιδιών- αυθόρμητων αφηγήσεων κ.λπ., από τα παιδιά με τη βοήθεια των συγγραφέων και των παιδαγωγών. Άνοιγμα των δράσεων του Νηπιαγωγείου στην τοπική κοινωνία. Συνεργασία του Νηπιαγωγείου με Συλλόγους, επαγγελματίες και φορείς του τόπου μας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Η γιορτή Παιδικού Βιβλίου που διοργανώθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Τυρνάβου, τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας, και με την υποστήριξη του Δήμου Τυρνάβου, απευθυνόταν σ' όλους τους μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς. Ήταν μια ανοιχτή δράση με σκοπό το κοινό να ενημερωθεί για τα οφέλη του παιδικού βιβλίου, να γνωρίσει από κοντά συγγραφείς παιδικών βιβλίων, να εμπλακεί και να ψυχαγωγηθεί από δράσεις που συνδυάζουν την ακρόαση με τον πειραματισμό και την δημιουργική έκφραση.

Χρόνος δράσης

Κυριακή 2 Απριλίου 11:00 π.μ έως 3:00μ.μ.

Τόπος Δράσης

Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας