menu

Σύνδεση | Εγγραφή

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Γίνε εσύ ο σούπερ ήρωας!

Γίνε εσύ ο σούπερ ήρωας!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης είναι ένα 15θέσιο σχολείο που φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό μαθητών από όλες τις κοινωνικές ομάδες της πολυπολιτισμικής περιοχής μας. Το σχολείο μας είναι ανοιχτό στις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και ενεργό όσον αφορά σε δράσεις που προωθούν την μαθητοκεντρικότητα, την βιωματική εμπειρία, την δημοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.


Διευθυντής Σχολείου

Ευθύμιος Ευθυμίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η ανάγκη των μαθητών του τμήματος ένταξης να ξεφύγουν από τις συνηθισμένες, καθημερινές δραστηριότητες της τάξης, μας οδήγησαν στην γνωριμία και την ενασχόληση με τους 17 ΣΒΑ. Η γνωριμία έγινε μέσα από κόμικ, προβολή βίντεο και επιταπέζιων παιχνιδίων. Έπειτα από συζήτηση φάνηκε πως το ενδιαφέρον των μαθητών τράβηξαν οι στόχοι σχετικοί με το νερό (Στόχοι 6 και 14), όπου έγινε μεγαλύτερη ανάλυση.Οι μαθητές εξέφρασαν την ιδέα να δημιουργήσουν και να περιγράψουν σούπερ ήρωες, των οποίων οι μαγικές δυνάμεις θα σχετίζονται με το νερό και τη ζωή μέσα σε αυτό. Ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του, προχώρησε στην παραγωγή ενός μικρού σε έκταση κειμένου, περιγράφοντας τον δικό του ήρωα του νερού. Με σύμμαχο τη φαντασία και το χιούμορ, δημιουργήθηκε η ομάδα των σούπερ ηρώωνμε αρχηγό τον Δημήτρη με τον φίλο του τον "Κάρχα-ρια". Τα έργα των αθητών διακόσμησαν τη γωνιά που είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, μέσα στην αίθουσα που φιλοξενεί το τμήμα ένταξης.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν πως τελικά η σούπερ δυναμη, είναι αυτή της επιθυμίας για αλλαγή που κρύβει ο καθένας μέσα του! Όλοι είμαστε σούπερ ήρωες, αρκεί να το αποφασίσουμε!


Στόχος δράσης

1.Γνωριμία με τους ΣΒΑ (Στόχοι 6,14) 2.Καλλιέργεια δημιουργικότητας και φαντασίας 3. Παραγωγή γραπτού λόγου 4.Έκφραση συναισθημάτων - σκέψεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας