menu

Σύνδεση | Εγγραφή

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

«Για ένα νηπιαγωγείο ανοιχτό την κοινωνία»

«Για ένα νηπιαγωγείο ανοιχτό την κοινωνία»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

32o Nηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

To 32o Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, συστεγάζεται με το 53ο και 52ο Δημοτικά σχολεία Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 2 τμήματα Πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος και 2 τμήματα ολοήμερου προαιρετικού προγράμματος, ενώ απασχολεί 4 εκπαιδευτικούς ΠΕ 60- Νηπιαγωγών


Διευθυντής Σχολείου

Στυλιανή Λιούφα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

To σχολείο μας αποτελεί τμήμα της ευρύτερης κοινότητας στην οποία ανήκει, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή μας σε δράσεις, εκδηλώσεις και

σε συνεργασίες με φορείς

που έχουν νόημα για τα παιδιά και σηματοδοτούν ακριβώς αυτό:

Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία!

Όπως κάθε σχολική χρονιά έτσι και φέτος, ανταποκριθήκαμε σε καλέσματα και συνεργαστήκαμε με φορείς που οργάνωσαν δράσεις ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ηλικιακής ομάδας στην οποία ανήκουν οι μαθητές μας, μυώντας τους στον εθελοντισμό, στην προσφορά και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση!

Δράση 1

Χαμόγελο του παιδιού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής Βίας και του σχολικού εκφοβισμού, οργανώνουμε στις τάξεις μας δράσεις ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ενσυναίσθησης, ενίσχυσης των δεσμών φιλίας και αντιμετώπισης των «δύσκολων» συναισθημάτων. «Μίλα Τώρα» λοιπόν, για ότι σε δυσκολεύει, σε μπερδεύει και στεναχωρεί.

Μίλα στην νηπιαγωγό σου, στους συμμαθητές σου, στην οικογένειά σου!

Δράση 2

Χαμόγελο του παιδιού

Το αρκουδάκι μου για σένα», είναι μία δράση που σχεδιάστηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο να ενδυναμώσουμε και να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά της χώρας μας, που νιώθουν τρόμο και ανασφάλεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Εμείς προκαλέσαμε τους μικρούς μας μαθητές και τις οικογένειές τους κι εκείνοι ανταποκρίθηκαν!

Δράση 3

Το αστεράκι της ευχής-Make a wish

Σε συνεργασία με τους γονείς των μικρών μας μαθητών αγοράσαμε αστεράκια από τον οργανισμό και βοηθήσαμε παιδιά που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για την ζωή τους να πραγματοποιήσουν τις ευχές στους.

Δράση 4

H Ώρα της Γης-Earth Hour 2022

Ιστορία της Ώρας της Γης
Ξεκίνησε το 2007 από το WWF και τους συνεργάτες του ως μια συμβολική εκδήλωση στο Σίδνεϋ

για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, η Ώρα της Γης είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα βάσης στον κόσμο για το περιβάλλον.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου,

η Ώρα της Γης προσελκύει υποστηρικτές σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές,

όλοι αναλαμβάνοντας δράση για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρότερο μέλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Η Ώρα της Γης έχει επίσης ξεπεράσει πολύ τη συμβολική δράση της απενεργοποίησης –

έχει γίνει καταλύτης για θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οδηγώντας σε σημαντικές νομοθετικές αλλαγές αξιοποιώντας τη δύναμη του λαού και τη συλλογική δράση.

Εμείς συμμετείχαμε με μια δράση μέσα από το eTwinning πρόγραμμα Art Code 2021-2022 στο οποίο συμμετέχουμε σβήνοντας τα φώτα και διαβάζοντας παραμύθια με οικολογικό περιεχόμενο και στέλνοντας φαναράκια στον ουρανό.

Δράση 5

Επισκεπτήριο Αγάπης 2021-Win Cancer

Mε την βοήθεια των γονιών μας ετοιμάσαμε Κάρτες με Ευχές και

συμμετέχουμε στην δράση Επισκεπτήριο Αγάπης του οργανισμού Win Cancer

συγκεντρώνοντας και διανέμοντας Χριστουγεννιάτικες κάρτες στους Ασθενείς Αντικαρκινικών Νοσοκομείων!

Δράση 6

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ –UNHCR- «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»

H εκπαίδευση έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει ανθρώπους, να αλλάζει ζωές, να σώζει ολόκληρα κράτη. Μέσα από την κοινή εμπειρία της πανδημίας που επηρέασε καταλυτικά τις ζωές όλων των ανθρώπων στον κόσμο είδαμε τι σημαίνει για ένα παιδί να στερείται, έστω και προσωρινά, τον φυσικό χώρο του σχολείου. Και τι συνέπειες μπορεί να έχει η ελλιπής και ανισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για ολόκληρες κοινωνίες.

Εμείς δημιουργήσαμε μήνυμα εικαστικό, το ηχογραφήσαμε και συμμετείχαμε στον Μαθητικό Διαγωνισμό 2021 της ύπατης Αρμοστείας UNHCR GREECE με τίτλο : «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!»

 


Αποτελέσματα / επίδραση

ΟΙ μαθητές μας προβληματίστηκαν για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας και ανέλαβαν «δράση», μαθαίνοντας πως ένα πρόβλημα δεν αρκεί να το αναγνωρίζουμε , αλλά για να λυθεί πρέπει όλοι να πράξουμε.

Μυήθηκαν στον εθελοντισμό και στην προσφορά.

Μαζί με τους μαθητές μας ενεργοποιήθηκαν και οι οικογένειές τους καθώς η συμμετοχή και προσφορά όλων υπήρξε συγκινητική!

 



Συνεργασίες

Συνεργασίες

To Χαμόγελο του παιδιού

Make a wish

WWF

Win Cancer

UNHCR Greece


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΥΛΛΙΑΝΗ ΛΙΟΥΦΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Στόχος δράσης

Συνεργασία για τους στόχους: Όπως κάθε σχολική χρονιά έτσι και φέτος, ανταποκριθήκαμε σε καλέσματα και συνεργαστήκαμε με φορείς που οργάνωσαν δράσεις ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ηλικιακής ομάδας στην οποία ανήκουν οι μαθητές μας, μυώντας τους στον εθελοντισμό, στην προσφορά και καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση!

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς

Χρόνος δράσης

Σχολικό έτος 2021-2022

Τόπος Δράσης

Σχολική αίθουσα, σπίτι.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (2)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 3

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας