menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

A Garden at School

A Garden at School
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές "γνωρίζονται" διαδικτυακά και ανταλλάσουν βίντεο, φωτογραφίες και εμπειρίες από την καλλιέργεια των φυτών τους με τους μαθητές  των συνεργαζόμενων σχολείων. Το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσουν είναι:

Μάρτιος: Παρουσίαση της τάξης

Μάρτιος - Απρίλιος: Παρουσίαση του κήπου στη διάρκεια της σποράς και του κομπόστ (Τα παιδιά θα οργανώσουν μια παρουσίαση  του θερμοκηπίου, πριν τη φύτευση, και του κήπου όπου βρίσκονται οι κομποστοποιητές του Σχολείου.)

Μάιος/Ιούνιος: Παρακολούθηση και καταγραφή ανάπτυξης των φυτών – Συγκομιδή / Ανταλλαγή εμπειριών

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα της δράσης έχουν αρχίσει να φαίνονται από την διάθεση των μαθητών και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα φυτά που έχουν σπείρει και φυτέψει. Ανυπομονούν να δουν τους καρπούς και να μιλήσουν με τους φίλους τους στη Γαλλία και τη Γερμανία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρατήρηση των σπόρων που φυτέψαμε και τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Δείχνουν να έχουν αποκομίσει πολλά από την προσωπική τους εμπλοκή στη δημιουργία του λαχανόκηπου.



Συνεργασίες

Η δράση πραγματοποιείται στα πλάισια ενός eTwinning Project και το σχολείο μας συνεργάζεται με τις:

Ophelie Bouvier από το Ecole du RPIC Mercoeur/Goulles, Mercoeur, France

Ellen von Sivers από το SFZ München Süd-Ost, Neuperlach, München, Germany


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μαριάνθη Γιαννακοπούλου

Στόχος δράσης

Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση λαχανόκηπου στο σχολείο και μαθαίνουν όλα τα στάδια καλλιέργειας φυτών (σπορά, πότισμα, χρήση κομπόστ, παρακολούθηση πορείας ανάπτυξης των φυτών, συγκομιδή). Ειδικοί μαθησιακοί στόχοι για το μάθημα των Αγγλικών είναι οι μαθητές να συστήνονται στα Αγγλικά, να μάθουν τα ονόματα των φυτών που καλλιεργούν στα Αγγλικά και να μάθουν τα ονόματα των φυτών που καλλιεργούν οι μαθητές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνονται την έννοια της βιοποικιλότητας στην μικρή αυτή ηλικία και μαθαίνουν να ενδιαφέρονται για το περιβάλλον.

Χρόνος δράσης

Μάρτιος 2022-Ιούνιος 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας