menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το φυτολόγιο της αυλής μας

Το φυτολόγιο της αυλής μας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών είναι ένα δ/θ Νηπιαγωγείο, στο οποίο υπάρχει ιδρυμένο και τμήμα Ένταξης, για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε χρόνο φοιτούν σε αυτό περίπου 35-40 μαθητές. Μέχρι σήμερα πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων έχουν εκπονηθεί και η σύνδεση της σχολικής μονάδας με την κοινωνία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Δίνεται μεγάλη βάση στη σύνδεση του διδακτικού αντικειμένου με βιωματικές πρακτικές. Τέλος, υπάρχει εμπειρία της σχολικής μονάδας στο πεδίο της πρακτικής άσκησης φοιτητών στην ειδική αγωγή.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Χονδρογιάννη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο Νηπιαγωγείο τα τελευταία χρόνια υπάρχει σχολικός λαχανόκηπος, ανθόκηπος, καθώς και κήπος με αρωματικά φυτά. Οι μαθητές με τη δημιουργία του φυτολογίου από τα γυτά της αυλής του Νηπιαγωγείου μας, τα γνωρίζουν καλύτερα και με αφορμή αυτό ευαισθητοποιούνται σε θέματα προστασίας του τοπικού οικοσυστήματος.


Στόχος δράσης

Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τα φυτά της αυλής του Νηπιαγωγείου και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του τοπικού οικοσυστήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας