menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Νηπιαγωγείο Ζαγοράς

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Φυτεύω λαχανικά...τρέφομαι υγιεινά

Φυτεύω λαχανικά...τρέφομαι υγιεινά
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Νηπιαγωγείο Ζαγοράς

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που στοχεύει στην εξωστρέφεια, την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με την ευρύτερη σχολική κοινότητα, ένα σχολείο που αξιοποιεί τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις διαφοροποιημένες ανάγκες και ικανότητες των μαθητών και όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργατικότητας και ομαδικού πνεύματος.


Διευθυντής Σχολείου

Ελένη Κόκοβα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ο σχολικός κήπος είναι μια δράση σημαντική όπου δίνεται η δυνατότητα και η χαρά στους μαθητές να μεταβούν έξω από τα τείχη του σχολείου, να ενεργήσουν βιωματικά, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν, να εξερευνήσουν, να παρατηρήσουν. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον, βιώνουν την χαρά της προσωπικής δημιουργίας και κατανοούν τη σπουδαιότητα και την υπευθυνότητα της φροντίδας, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της συγκομιδής, της κατανάλωσης των δικών τους λαχανικών μακριά από φυτοφάρμακα βλαβερά για την υγεία του οργανισμού τους. Τα παιδιά μέσα από την συγκεκριμένη δράση μαθαίνουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και αποκτούν αυτοπεποίθηση αναπτύσσοντας σημαντικές δεξιότητες για την επιτυχία των στόχων τους. Ο σχολικός κήπος παρέχει στα παιδιά κίνητρα υπευθυνότητας και επίλυσης προβλημάτων. Αποτελεί μια ιδανική πηγή μάθησης για τα παιδιά  όσον αφορά την προέλευση των τροφών που καταναλώνουν, αλλά και μια ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέμα διεπιστημονικά.  


Αποτελέσματα / επίδραση

  • Τα νήπια μέσα από την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση βίωσαν την χαρά της δημιουγίας του δικού τους λαχανόκηπου. Επικοινώνησαν, συζήτησαν, επίλυσαν προβλήματα, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, έπαιξαν και διασκέδασαν με τους γονείς τους με τους οποίους συνεργάστηκαν. Κατέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες για τον τρόπο φροντίδας του κήπου, το πότισμα, την προστασία, την ανάπτυξη των φυτών και την κατανάλωση των δικών τους βιολογικών λαχανικών.
  • Ανάρτηση της δράσης στην ιστοσελίδα σχολείου
  • Παραγωγή παρουσίασης με ενδεικτικές φωτογραφίες από τη δράση.

 



Συνεργασίες

Γονείς

Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ελένη Κόκοβα, Πανωραία Διαμάντη

Στόχος δράσης

Να καλλιεργήσουν την διατροφική τους συνείδηση και να οικοδομήσουν οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση καλλιεργώντας και παράγοντας τα δικά τους φυτά σε έναν ποιοτικό χώρο μέσα στο σχολικό πλαίσιο

Χρόνος δράσης

3 εβδομάδες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας