menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4/θ 1o Νηπιαγωγείο Διαβατών

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

«Φύλαξέ το μην το πετάς, επαναχρησιμοποίησέ το»

«Φύλαξέ το μην το πετάς, επαναχρησιμοποίησέ το»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων  στο 1ο Νηπιαγωγείο Διαβατών Θεσσαλονίκης ασχοληθήκαμε με την «Ανακύκλωση», με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων και μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Το  τέλος του προγράμματος έκλεισε με ένα θεατρικό «Φύλαξέ το μην το πετάς, επαναχρησιμοποίησε το».

Παρατηρήσαμε, καταγράψαμε, φωτογραφήσαμε, πραγματοποιήσαμε εξορμήσεις στη «γειτονιά», καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Σε ένα power point την ώρα του φαγητού  φωτογραφήσαμε το «πριν» και το «μετά» του φαγητού για τον εντοπισμό των σκουπιδιών μας και τι θα μπορούσαμε να περιορίσουμε. Αναρωτηθήκαμε γιατί κάποιοι δεν έχουν καθόλου σκουπίδια(επισύναψη του power point).Στο τέλος κατασκευάσαμε ομαδικά, μακέτες με ανακυκλώσιμα υλικά και  επαναχρησιμοποιήσαμε ανακυκλώσιμα για φύτεμα σπόρων.


Αποτελέσματα / επίδραση

Σημαντική μείωση του οικολογικού αποτυπώματος του σχολείου και υιοθέτηση του θεσμού της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών από τους γονείς των παιδιών.



Συνεργασίες

Συνεργασία των δύο τμημάτων Α' Υποχρεωτικό και Β' υποχρεωτικό

Συνεργασία με τους γονείς 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ροδοπούλου Παναγιώτα Παπαθανασίου Παρασκευή Καραματσούκη Σοφία

Στόχος δράσης

Να αντιληφθούν οι μαθητές/τριες τις έννοιες της «ανακύκλωσης» ,της «επαναχρησιμοποίησης» και της «μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος» με δράσεις τόσο στο σχολικό πλαίσιο όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον.

Χρόνος δράσης

Φεβρουάριος-Μάρτιος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας